Gigi Căciuleanu împlinește 70 de ani! TNB îi marchează aniversarea prin două spectacole

505

Marele artist, dansator și coregraf, Gigi Căciuleanu, împlinește 70 de ani pe 13 mai, iar Teatrul Național și-a propus să marcheze această aniversare prin două evenimente sub titlul L`Om GiGi: Linii_Trasee_Semne_Sensuri.

Joi, 11 mai 2017, va fi pus în scenă de la ora 22:00 spectacolul D`ale noastre, în Sala Studio. Biletele încep de la 20 de lei.

Duminică, 14 mai 2017, va fi pus în scenă de la ora 11:00 spectacolul L`Om GiGi: Linii_Trasee_Semne_Sensuri. Biletul costă 16 lei.

LINIILE pot fi trasate, pe hârtie, pe un ecran, pe o tablă de școală, adică pe orice suprafață plană transformându-se astfel în litere, în cuvinte sau desene. Dar pot fi trasate și în cele patru dimensiuni, ale continuumului spațiu-timp. Devenind atunci dinamică și vitalitate.

Pașii noștri desenează TRASEE pe podele și străzi; roțile le desenează pe planurile zbuciumate ale geografiei. Avioanele lasă urme tridimensionale pe cer.

Toate acestea reprezintă SEMNE vizibile și descifrabile pentru cine posedă cheia necesară ca să o facă. Devenind niște ustensile ale comunicării între ființe observatoare și gânditoare.

Iar pentru cei care doresc, îi oferă și SENSURI (mai mult sau mai puțin ascunse!), lectura cărora depinde de pregătirea celui care dorește să sape și să găsească… Metafore.

Dansul este, pe lângă atâtea altele, și linie, și traseu, și semn, și sens. Toate acestea legând între ele niste puncte/clipe.

Dacă ar fi să dau o definiție conceptului de Coregrafie, atunci aș numi-o: drumul cel mai frumos și interesant dintre două puncte imaginate.

Așa se face că Poezia se privește în oglinzile Dansului.” Gigi Căciuleanu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *