Gold Derby: Cele cinci filme favorite la Oscar în 2017

466

Experții reuniți de casa de pariuri Gold Derby au ales cele cinci filme favorite la Oscar în 2017, la categoria cel mai bun film. Nu ne asumăm această listă dar nici nu o putem nega deoarece nici unul dintre cele cinci filme nu au avut premiera și nu le-am putut vedea.

Ceea ce e interesant la această primă predicție e faptul că premierele nu vor avea loc în lunile ianuarie și februarie, așa cum ne-am obișnuit până acum cu filmele favorite.

Dacă în cele din urmă se va dovedi că într-adevăr au șanse la Oscar, fie și la categorii inferioare, premierele ar putea fi întârziate.

Menționăm că mai jos nu veți găsi un top ci o doar o listă, așadar ordinea este aleatorie. De asemenea, datele premierelor sunt cele anunțate astăzi însă din experiență credem că vor fi schimbate.

1.Loving – premieră 4 noiembrie 2016

Este o dramă biografică scrisă și regizată de Jeff Nichols, în care joacă Joel Edgerton și Ruth Negga. Acțiunea este plasată în Virginia anului 1958, când un cuplu interrasial nu renunță la iubirea lor și pentru asta fac închisoare.

2.Billy Lynn`s Long Halftime Walk – premieră 11 noiembrie 2016

Este o dramă de război regizată de Ang Le. Din primele informații credem că este primul film regizat de acesta după ce a câștigat Oscarul în 2012 cu Life of Pi.

Noul film reia povestea soldatului american întors dintr-un câmp de luptă care este pus în situația de a se reintegra. De data aceasta e vorba de un tânăr de 19 ani.

3.Manchester by the Sea – premieră 18 noiembrie 2016

Este considerat unul dintre marii favoriți la Oscar deși nu are nici un actor cu nume sonor. Regia și scenariul îi aparțin lui Kenneth Lonergan.

Povestea filmului pare și ea destul de simplă astfel încât nevăzând filmul și uitându-ne pe aceste informații putem vorbi de o nominalizare surpriză. În mare, un unchi trebuie să aibă grijă de nepotul său după ce tatăl acestuia moare.

4.La La Land – premieră 16 decembrie 2016

Este un muzical ce combină comedia cu drama și în care joacă Emma Stone și Ryan Gosling. Un pianist se îndrăgostește de o aspirantă la statutul de actriță în Los Angeles.

Ceea ce e interesant aici e faptul că regia și scenariul îi aparțin lui Damien Chazelle, cel care a regizat și scris scenariul musical-ului Whiplash, câștigător a trei premii Oscar în 2015.

5.Fences – premieră 25 decembrie 2015

Denzel Washington ar putea da lovitura și în calitate de regizor, iar faptul că s-a autodistribuit în film ar putea fi în avantajul lui. A adus-o alături de el pe Viola Davis.

Tema filmului e oarecum asemănătoare cu cea din Loving. Un tată afroamerican întâmpină dificultăți în a avea grijă de familia sa în Statele Unite ale Americi din perioada postbelică, din cauza tensiunilor rasiale.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *