Gothika (2003)

161

Gothika este un film horror cu tentă pshihologică intens promovat înainte de lansare, lucru care a făcut că în momentul în care a apărut pe marile ecrane să dezamăgească o anumită categorie de public. Cu toate acestea este un film bun, peste nivelul mediu al filmelor de groază, deși nu este un film horror tipic.

Mathieu Kassovitz este cel care regizează filmul și se vede o notă personală în asta, pe care am văzut-o și în Les rivieres pourpres (2000). Francezul are însă o carieră mai mare ca actor decât ca regizor.

În distribuția filmului Gothika găsim actori mari precum Halle Bery sau Penelope Cruz. Cu cele două a fost promovat intens filmul. Robert Downey Jr nu era un actor la fel de cunoscut ca acum.

Există un oarecare echilibru între latura horror și cea psihologică în acest film, despre care am putea spune că este mai degrabă un thriler decât un film de groază.

Gothika explorează o zonă subțire între supranatural și nebunie. Pe o parte dintre personaje se aruncă această aură astfel încât nu mai știm dacă vorbim de nebuni sau oameni posedați. Practic ăsta e farmecul filmului. Aici avem sursa din care se naște doza de horror.

Filmul are dinamică, iar actorii sunt credibili. La capitolele efecte speciale și coloană sonoră Gothika stă destul de bine. Cei care nu au văzut filmul până acum pot trăi aceleași emoții pe care le-ar fi trăit dacă ar fi văzut filmul în urmă cu aproximativ 15 ani.

Sinopsis Gothika. Miranda este un pshiholog criminalist extrem de respectat. Practic ea este acel gen de specialist care stabilește dacă un criminal este responsabil sau nu de fapta sa, adică dacă are discernământ. În același timp îi tratează pe cei cu probleme psihice.

Conjunctura face ca în urma unui accident bizar să se trezească în cealaltă tabără și să fie nevoită să dovedească faptul că nu e nebună și în același timp să se lupte cu o forță pe care nu o înțelege.

An: 2003 IMDb: 5.8 Regie: Mathieu Kassovitz Cu: Halle Berry, Penelope Cruz, Robert Downey Jr, Charles S, Dutton Gen: horror, thriler Durată: 95 minute.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *