Half Light (2006)

502

Half Light este un thriler horror regizat de australianul Craig Rosenberg, cel care a scris și scenariul. Rosenberg a mai scris și scenariile pentru The Uninvited și The Quiet One, astfel încât nu putem spune că este străin de acest gen de filme.

Filmul începe într-o atmosferă britanică și continuă într-una cu accente irlandeze sau scoțiene, undeva tipic coastelor Marii Britanii, acolo unde are loc în mare parte acțiunea.

După primele minute suntem tentați să credem că vorbim de o dramă însă treptat aceasta capătă note horror când supranaturalul începe să își facă simțită prezența. Pe durata celor aproape două ore au loc multe răsturnări de situație.

Half Light curge până la un moment dat într-o notă boemă și se transformă rapid într-un film alert, în care reușim foarte greu să distingem ceea ce este real și ce ține de imaginar sau ireal.

Vorbim de un film ideal de văzut pentru cei care vor puțină dramă, puțin mister și câteva note horror, fără a epata. Nu avem deloc scene superficiale. Este de asemenea un film bun pentru cei care vor să vadă frământările unui scriitor care trece printr-o traumă și nu își mai găsește inspirația de a scrie.

Sinopsis Half Light. Rachel este o scriitoare de succes, cu o familie fericită. Locuiește într-o zonă superbă din Londra, alături de soțul și copilul lor. Lăsat nesupravegheat, cel mic se îneacă și de aici începe calvarul. Plină de remușcări nu mai poate scrie și relația cu soțul ei se denaturează, ajungând să se despartă.

În cele din urmă decide să înceapă o nouă viață, departe de viața agitată din Londra. Se retrage pe coastele britanice, într-o cabană apropiată de un far. Aici ajunge să se îndrăgostească de un tânăr despre care află ulterior că acesta decedase cu mult timp în urmă. De asemenea, copilul ei mort încearcă să o avertizeze de un pericol astfel încât aceasta ajunge să nu mai știe ce este real și ce nu.

An: 2006 IMDb: 6.0 Regie: Craig Rosenberg Cu: Demi Moore Gen: thriler, horror, mister Durată: 110 minute
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *