Hands of Stone (2016)

625

Hands of Stone este un film după o poveste reală pentru că vorbim de biografia legendarului Roberto Duran, un tânăr care a copilărit într-una din zonele sărace ale Americii Latine și toate neajunsurile sale i-au scos în evidență un talent înnăscut, l-au amplificat însă nu i-au acoperit carențele care erau cât pe ce să îl facă să își irosească acest dar.

Filmul scoate în evidență epoca romantică a boxului. Nu avem tensiunea și drama pe care o regăsim în alte filme de acest gen precum Warrior însă ne spune o poveste de viață pe care o regăsim în multe alte sporturi. Un tânăr sărac își găsește refugiul în sport, întâlnește succesul, iar carențele din copilărie îl încurcă în gestionarea gloriei.

Practic Hands of Stone nu este doar un film în care urmărim parcursul unui om în ascensiunea carierei ci și parcursul unuia care are dificultăți în a gestiona lucrurile, iar linia între erou și nulitate este foarte subțire și trebuie să ai abilități înnăscute pentru a nu o depăși.

Nu pot spune că Hands of Stone este o capodoperă însă este un film pe care îl putem privi relaxați în fața televizorului, fără a simți că ne pierdem timpul. Pentru cei pasionați de filmele cu box sau de sport poate fi ceva mai mult.

L-am văzut pe Robert de Niro în multe filme în ultimii ani însă acesta este unul dintre puținele care nu sunt eșecuri. E adevărat că din povestea și scenariul acesta se putea scoate mai mult însă nu e vina nici unui actor. Toți au jucat foarte bine.

Venezueleanul Jakubowicz a scris foarte bine scenariul însă nu a regizat la fel de bine. Nu putem spune nici că a regizat prost însă pentru ca filmul să cucerească un public mai numeros trebuia să știe când să apese pe laturile emoționale și nu să uniformizeze totul.

A îl aduce pe Usher în distribuție nu poate fi acel factor care să declanșeze interesul publicului de a vedea filmul.

Categoric, Hands of Stone nu este deloc un film slab. La cam toate capitolele stă bine însă sunt foarte puține capitolele la care se duce spre perfecțiune.

Sinopsis Hands of Stone. Filmul ne spune povestea lui Robert Duran, de la copilăria sa, de la primele lecții de box până la a deveni o legendă a boxului.

În același timp vedem și o parte din povestea celebrului antrenor de box, Ray Arcel, care este și primul antrenor de box intrat în Boxing Hall of Fame. Acesta revine după o lungă interdicție de a antrena impusă de mafia boxului și își riscă viața pentru a îi da lecții gratuite lui Duran.

Între cei doi se naște o chimie și își amplifică succesul unul celuilalt. Duran nu ar fi ajuns la acest nivel fără Arcel și nici Arcel nu ar fi reușit o revenire atât de spectaculoasă fără Duran.

An: 2016 IMDb: 6,6 Regie: Jonathan Jakubowicz Cu: Robert de Niro, Usher, Ana de Armas, Edgar Ramirez Gen: sport, dramă, biografic
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *