HIM va cânta în Timişoara

563

Ville Valo şi Him revin în România după nouă ani de aşteptare pentru fanii români şi nu o fac în capitală ci undeva la sute de kilometri de ea. Trupa finlandeză va cânta pe 31 iulie în Parcul Rozelor din Timişoara.

Spectacolul e organizat de Pheonix Entertainment şi Primăria Timişoarei şi are ca scop creşterea numărului de turişti şi a şanselor oraşului de pe Bega de a obţine în 2021 statutul de Capitală Culturală Europeană ce îi va reveni unei municipalităţi din România.

Chiar dacă e organizat de primărie, biletele la concertul HIM nu sunt gratuite însă preţurile nu sunt la fel de mari precum cele de la concertele altor trupe internaţionale de această talie. Primele 1000 de bilete pot fi achiziţionate la 115 lei, iar următoarele la 135 de lei.

Cel mai recent material discografic al formaţiei datează din 2013, se numeşte Tears on Tape şi e al optulea din istoria finlandezilor. Este de asemenea ultimul pe care îşi va pune semnătura toboşarul Mika Karppinen care a ales să se despartă de trupă anul acesta. A cântat alături de Valo din 1999.

Albumul conţine 13 piese însă trei dintre ele sunt instrumentale. A urcat pe primul loc în două clasamente Billboard: U.S. Vinyl şi U.S. Hard Rock. A mai urcat până pe locul 2 în Finnish Album Chart şi German Album Chart. A urcat pe locul 3 în alte două clasamente Billboard: U.S. Alternative şi U.S. Rock. De asemenea, a mai fost primit foarte bine în ţări precum Austria, Spania sau Ungaria. Ca atare, la concertul din luna aceasta, probabil vor veni foarte mulţi unguri.

La acest album Ville Valo nu a contribuit doar cu vocea ci şi la tobe, chitară sau pian. Materialul a primit discul de platină în Germania şi Finlanda.

Trupa a fost înfiinţată în 1991 iar de-a lungul timpului a fost percepută diferit de public. Au existat voci care susţineau faptul că succesul trupei se datorează doar aspectului liderului şi din această cauză, majoritatea celor care veneau la concerte erau adolescentele. La această afirmaţie am „aderat” şi eu parţial. În urmă cu zece ani, din punct de vedere instrumental, trupa nu suna bine sau mai exact nu justifica succesul. Niciodată nu am contestat vocea lui Valo care este magnifică.

În ultimul timp, finladezii au realizat şi ei acest lucru şi cred că au evoluat. Au început să nu mai „neglijeze” chitările iar în prezent, toate afirmaţiile cârcotaşe sunt nefondate. Dacă încă sunteţi de părere că HIM s-au urcat pe un piedestal pe care nu îl merită, vă asigur că finlandezii fac parte din categoria trupelor care se aud infinit mai bine live decât pe cd. Ca atare, nu cred că ar trebui să îi rataţi, mai ales că preţul nu este unul prohibitiv.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *