Hitman: Agent 47

Hitman: Agent 47

509

Chiar dacă din primele minute ai impresia că scenariul a fost pus pe locul doi, iar prim-planul e luat de scenele cu împuşcături, la finalul filmului poţi constata cu plăcere că există un echilibru între cele două aspecte. Hitman: Agent 47 nu este un film care să te marcheze însă dacă eşti un amator de filme de acţiune în care împuşcăturile ocupă un loc important, atunci ăsta e filmul tău.

Nu vă speriaţi prea mult de notele mici primite pe site-urile de specialitate! Ele pot fi justificate prin prisma faptului că unele acţiuni sunt prea mecanice, prea teatrale. Scenariul nu e chiar atât de slab ci e tipic unor filme hollywoodiene cu bugete rezonabile ce urmăresc să atragă mai mult prin formă decât prin substanţă. Unele dintre acestea au primit note mult mai mari fără a fi cu nimic mai presus. Poate că au puţin mai mult umor şi actori mai carismatici.

Pentru că am ajuns la capitolul actori, Hannah Ware, cea care a jucat rolul Katiei, mi se pare o actriţă de perspectivă şi cred că o vom vedea în curând în filme mult mai bune. Ei ii acord nota cea mai mare dintre cei care au jucat în film. Zachary Quinto a jucat la fel ca în Heroes, unde l-a interpretat pe Sylar. Nici Rupert Friend nu a jucat rău însă nu i s-a prea potrivit rolul. A trebuit să joace un personaj dur şi care nu trădează nici o emoţie. Sunt convins că poate mai mult şi mi-a plăcut în The Young Victoria, unde l-a jucat pe prinţul Albert.

Regia mi se pare decentă. Imaginea e superbă, iar coloana sonoră e în regulă. Principalul minus e legat de faptul Hitman: Agent 47 se ghidează după dictonul „loveşte şi fugi” şi vedem prea puţine jocuri de culise. E ca o melodie de doua ore, cantată într-o singură notă.

La capitolul plusuri amintesc faptul că scenariul e puţin imprevizibil şi au loc schimbări de situaţii. Punem sau nu anticipa finalul. Filmul se bazează pe celebrul joc video danez numit Hitman.

Sinopsis Hitman: Agent 47. La mijlocul anilor 60 este pus la punct un program genetic pentru a crea „oameni mai buni”, nişte asasini cu abilităţi ieşite din comun ce pot rezolva singuri deznodământul războaielor. Geniul din spatele acestui program se ascunde pentru o bună perioadă de timp pentru că realizează cât rău a făcut.

Unul dintre colaboratorii săi îşi propune să îl găsească pentru a repune programul pe picioare. Cheia găsirii lui o reprezintă fata acestuia, pe care încearcă să o captureze dar planurile îi sunt încurcate de un alt asasin.

Cam atât din descrierea filmului. Dacă aş spune mai mult, ar însemna să vă spun toată acţiunea şi aş strica elementele surpriză.

An: 2015 IMDb: 5,8 Regia: Aleksander Bach Cu: Rupert Friend, Hannah Ware şi Zachary Quinto Gen: acţiune, crimă, thriler Durată: 108 minute Ecran: wide
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *