The Hitman`s Bodyguard (2017)

852

Dacă vreți să vedeți un film de acțiune bun care rulează în acest moment la cinema atunci The Hitman`s Bodyguard este alegerea perfectă. Aș îndrăzni să spun că e un film mai bun decât Deadpool și fac această comparație pentru că vorbim de două filme asemănătoare ca gen, în care Ryan Reynolds are un rol extrem de important. În plus, cele două filme au apărut la un an distanță.

Site-urile de profil mă contrazic când fac această comparație astfel încât mă simt nevoit să vin cu argumente. The Hitman`s Bodyguard are mai puține momente comice dar acelea sunt de calitate. Nu te simți forțat să râzi și de regulă nu simți că se exagerează prea mult. Momentele de acțiune sunt mai puține însă par reale, umane, chiar dacă și aici se exagereaza uneori.

The Hitman`s Bodyguard este un film mai mult de acțiune decât de comedie dar prefer să râd copios odată la o jumătate de oră decât să râd ”mărunt” din cinci în cinci minute.

Scenariul filmului este foarte bun pentru film de genul ăsta, adică unul comercial. Regia este foarte bună, iar Patrick Hughes pare un regizor care să își urce mereu pretențiile. De la regia filmului The Expendables 3 până la acesta este un salt uriaș.

Actorii joacă impecabil dar nu ar trebui să ne surprindă având în vedere numele. Salma Hayek joacă rolul unei femei fatale dar apar doar în câteva secvențe. Samuel L. Jackson și Ryan Reynolds sunt actorii principali, iar Gary Oldman joacă principalul rol negativ însă nici prezența lui în film nu este prea mare. Elodie Yung joacă cel mai important rol secundar și o face foarte bine. Franțuzoaica a reuși până acum să se strecoare neobservată publicului mare deși a jucat în filme precum G.I. Joe: Retaliation, Daredevil sau Gods of Egypt.

The Hitman`s Bodyguard este un film de acțiune dinamic. Uneori se transformă într-un James Bond fără coloana sonoră consacrată. Scenele de acțiune sunt bine realizate și plasate la momentul potrivit. Acestea sunt presărate cu momente de umor de calitate, chiar dacă e unul de factura filmelor ultra comerciale, adică glumele sunt făcute să fie înțelese de toată lumea.

Legat de coloana sonoră pot spune că nu ai timp să o remarci. Cu toate acestea ea există și susține filmul fără a ieși în evidență.

Producătorii filmului ne plimbă prin mai multe locații interesante. Începem din Londra și ajungem într-o zonă montană din Belarus pentru ca într-un final să ajungem și în Olanda.

Sinopsis The Hitman`s Bodyguard. Michael Bryce este garda de corp perfectă. Un incident neplăcut în care îi moare un client îl aduce într-o zonă obscură și ulterior se vede nevoit să protejeze un criminal în serie pentru a ajunge la Haga, la Curtea Internațională de la Haga pentru a depune mărturie împotriva unui fost președinte al Belarusului, acuzat de crime impotriva umanității.

Președintele bielorus este un personaj fictiv. El nu a existat în realitate. Belarus nu a avut niciodata un președinte care să se numească Vladislav Dukhovich.

An: 2017 IMDb: 7.0 Regie: Patrick Hughes Cu: Samuel L. Jackson, Ryan Reynolds, Salma Hayek, Elodie Yung, Gary Oldman Gen: acțiune, comedie Durată: 118 minute
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *