in your eyes

In Your Eyes – O poveste în care iubirea ia naştere prin simţuri

603

Joss Whedon e scenaristul care ne demonstrează înca odată, prin cinematografie, că imaginaţia nu are limite. Cel mai recent film, In Your Eyes, pentru care a scris scenariul, e o dovadă vie a acestui fapt. Tot el şi-a pus semnătura, în calitate de scenarist şi pe Buffy, spaima vampirilor; Atlantis, The Lost Empire şi The Avengers 2012.

Scenariul filmului The Avengers: Age of Ultron, ce va apărea în 2015,  va fi scris de el, împreună cu Jack Kirby şi Stan Lee. Whedon va fi, în acelaşi timp, şi regizor.

Cei care vor vedea filmul vor avea senzaţia că e scris de Zoe Kazan, dacă îşi vor aduce aminte de Ruby Sparks. Cele două filme ies în evidenţă prin originalitate.

Sinopsis In Your Eyes

Dylan şi Rebecca sunt doi tineri oarecum interconectaţi, având capacitatea de a îşi transfera unul altuia toate simţurile pe care le receptează fiecare. Cu alte cuvinte fiecare poate vedea şi simţi ceea ce vede şi simte celălalt. 

Primul „contact” dintre cei doi are loc în copilărie însă îşi dau seama de capacităţile lor abia 20 de ani mai târziu, când ajung să se îndrăgostească unul de altul, însă fără a lua contact fizic unul cu celălalt şi fără a fi intermediaţi de tehnologie. Se folosesc, pur şi simplu, de aceste abilităţi.

Mai mult despre In Your Eyes

Până în momentul în care realizeaza ce se întâmplă cu ei, trăiesc cu impresia ca au probleme psihice. Între timp, Rebecca se căsătoreşte cu un tip foarte bine văzut în societate, care o ajută să treacă peste problemele ei de natură mintală. 

Brusc, se află pusă într-o dilemă – trebuie să aleagă între bărbatul care a sprijinit-o până acum, făcând sacrificii, şi între cel care simte că o completează perfect.

Dylan e un tip cu dificultăţi de socializare, care au ca şi cauză tocmai abilităţile pe care nu le conştientizase până atunci.

Ce m-a impresionat cel mai mult la acest film au fost câteva replici destul de inteligente. Nu ştiu care a fost bugetul filmului, dar nu arată ca unul ieftin. Trebuie felicitaţi şi cei de la casting, care au ales actori expresivi, chiar dacă, cu excepţia lui Zoe Kazan, nu prea sunt cunoscuţi.

Simbolistica nu lipseşte nici ea. Inevitabil, văzând ce se întâmplă între cei doi, nu poţi să nu te întrebi dacă nu cumva ne naştem cu un destin şi indiferent ce facem, rezultatul e acelaşi. Trenul de la final ar putea simboliza destinul.

 

An: 2014  IMDb: 7,2 Regia: Brin Hill Cu: Zoe Kazan, Michael Stahl-David Gen: comedie, dramă, fantastic 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *