Indila

Indila – Minie World

1178

Începând cu a doua jumătate a anului trecut, radiourile au fost invadate de o voce bizară, misterioasă şi oarecum ieşită din tipare. I-am aflat numele, i-am aflat chipul, însă nimic mai mult, în afară de piesele ei. Am fost oarecum nevoiţi să ne limităm la asta şi să ne bucurăm de aerul proaspăt pe care îl aduce în muzică.

Întrebată cine e, artista răspunde mereu în aceeaşi notă: „M-am născut cu acest album. Nu am existat înainte. Cel mai important lucru nu este viaţa mea, ci povestea pe care vreau să o spun publicului.”

Voi încerca să îi respect dorinţa scriind despre primul ei album, însă pe final de articol, voi face exces de zel şi îi voi dezvălui numele, originile şi vârsta.

Albumul „Minie World” este primul semnat de Indila şi a fost lansat pe 24 februarie 2014, ducându-ne într-o zonă neexplorată până acum de nici un artist. Acesta se deschide cu „Derniere Danse”, un hit cu care a spart toate topurile, reuşind să aducă albumului vânzări record, peste 40.000 de exemplare doar în prima săptămână de la lansare.

Melodia este una lirică, în care vorbeşte despre o iubire platonică dintre ea şi un om simplu. Versurile au o oarecare notă poetică şi ne induc starea de plutire ca efect al beţiei de iubire, care dintr-o dată este întreruptă brusc de teama singurătăţii, creând o panică dusă până la paroxism.

Traducerea refrenului ar fi următoarea: „Răscolesc cerul, ziua, noaptea/ Dansez cu vântul, ploaia/ Puţină iubire, un pic de miere/ Şi eu dansez, dansez, dansez/ Şi în vacarm, alerg şi mă tem/ Oare e rândul meu !?/ Apare durerea…/Prin tot Parisul mă las pradă/ Şi mă duc în zbor, zbor, zbor, zbor.”

Tourner dans la vide” este a doua melodie de pe album şi poate fi văzută ca o continuare a primeia pentru că agonia continuă. Sensibilitatea acesteia este oarecum accentuată de imposibilitatea consumării iubirii dintre cei doi pe Pământ, pentru că el a părăsit deja această lume. Speranţa regăsirii dincolo de nori, îi dă o forţă invers proporţională cu disperarea adusă de dispariţia lui.

Este o melodie care ne vorbeşte de superficialitate: „Nu, nu îl judecaţi, voi care nu cunoaşteţi ameţelile şi munca, voi nu sunteţi cu adevărat fericiţi, voi vă vindeţi valorile.”

A treia piesă se numeşte „Love Story” şi chiar dacă este în aceeaşi notă cu primele două, pierde oarecum din intensitatea acestora.

S.O.S.” este a patra melodie şi personal îmi place mai mult decât cea anterioară, însă nu la fel de mult ca primele două. Este oarecum liniară ca textură muzicală.

Comme une bateau” este a cincea melodie şi ne vorbeşte de bătălia interioară pe care o ducem fiecare. Artista ne seduce urechea prin ruperi de ritm, sensibile dar repetate.

Următoarele melodii, în ordinea apariţiei lor, sunt „Run, run”, „Ego”, „Boite en argent” şi „Tu ne m’entendez pas”. Cea de-a zecea şi cea care dă şi numele albumului este „Minie World”.

Acum a venit momentul să dezvăluim numele real al artistei şi vârsta acesteia. Numele real al Indilei este Adila Sedraia. Aceasta s-a născut pe 26 iunie 1984 în Paris şi are origini algeriene, indiene, cambodgiene şi egiptene. Astfel se poate explica timbrul vocal si genul abordat, care este la graniţa dintre pop şi r&b.

Dacă aţi ascultat albumul, aştept părerea voastră!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *