Ip Man (2008)

824

Deși a apărut doar în urmă cu zece ani, putem spune că Ip Man este un clasic al filmelor cu arte marțiale. Având în vedere direcția în care a luat-o cinematografia este greu de crezut că un film de o asemenea factură va reuși să îl depășească.

Donnie Yen face un rol mare și putem spune fără nici o reținere că este unul dintre cei mai mari actori asiatici în viață.

Îl putem privi și ca un film independent deoarece nu este produs de unul dintre cele mai importante studiouri din Statele Unite ale Americii însă acest lucru nu se vede absolut de loc. Locațiile, costumația și interpretarea sunt absolut încântătoare.

Când vorbim de un film cu arte marțiale ne gândim în primul rând la acțiune, efecte speciale și un scenariu subțire. Când vorbim de un film asiatic, pentru că Ip Man este considerat a fi produs în Hong Kong, ne gândim că efectele speciale sunt duse chiar la extrem. Din fericire pentru cei care vor să vadă un film solid, Ip Man nu este deloc așa.

Fiecare detaliu este construit cu atenție. Acțiunea nu lipsește. De asemenea, nu lipsesc nici efectele speciale specifice însă acestea nu duc deloc în derizoriu luptele.

Ip Man nu este un film care să se sprijine doar pe lupte. Costumația, machiajul și povestea construiesc un tot apropiat de perfecțiune. Trebuie spus că filmul se bazează pe biografia lui Ip Man, considerat primul maestru al artelor marțiale care a predat stilul chinez Wing Chun.

Sinopsis Ip Man. În perioada interbelică, în Foshan, China, existau școli de arte marțiale la fiecare colț de stradă. Ip Man era unul dintre cei mai apreciați maestri. Acesta lupta mereu cu onoare și nu provoca pe nimeni la luptă și nu lupta niciodată din orgoliu. În fiecare luptă pe care o ducea încerca să ofere o lecție de demnitate.

Viața liniștită din localitatea sa este tulburată de un străin care își propune să distrugă toate școlile de arte marțiale de aici pentru a își construi propria școală din care să facă bani.

Peste aceste lucruri se suprapune invazia japoneză, iar valorile după care s-a ghidat Ip Man îl ajută să supraviețuiască o perioadă de tip.

An: 2008 IMDb: 8.1 Regie: Wilson Yip Cu: Donnie Yen, Simon Yam Gen: biografic, dramă, acțiune, istoric Durată: 105 minute

Reviews

  • Scenariu9
  • Dramă9
  • Regie10
  • Acțiune8
  • Imagine9
  • 9

    Score

User Rating: 4.7 ( 1 Votes )Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *