Jack Reacher: Never Go Back (2016)

227

Jack Reacher: Never Go Back este un film de acțiune, cu spioni, ce a avut premiera în cinematografele noastre în prima jumătate a toamnei trecute. Nu a fost foarte bine primit însă nu e un film atât de slab pe cât se spune. E adevărat că de la un film din această serie am fi avut așteptări mai mari însă nota de 6,1 de pe IMDb o consider irelevantă.

Teoretic nu vorbim neapărat de un film cu spioni pentru că Jack este un fost maior al armatei americane. Filmul însă este construit ca unul cu spioni pentru că abilitățile eroului principal sunt cele tipice unui spion, pe care le vedem în filmele hollywoodiene. De asemenea, acesta are acces la informații secrete și trebuie să demonteze o conspirație împotriva sa.

Probabil filmul a fost gândit să abordeze mai multe genuri cinematografice cum ar fi dramă, acțiune, mister și thriller. Dacă e așa înseamnă că scopul a fost ratat parțial pentru că filmul este prea puțin dramatic. Undeva s-a produs un scurtcircuit și la o analiză primară aș spune că acest lucru i se ”datorează” lui Tom Cruise care are o interpretare liniară, adică nu alternează stările și e mereu cu zâmbetul pe buze.

Nici măcar aducerea lui Robert Knepper (T-Bag din Prison Break) nu salvează din situație. Din contră chiar, se împing lucrurile spre parodie, chiar dacă nu vorbim de o parodie. E puțin ciudat să vezi unii actori că se străduiesc să alterneze stările iar al nostru Tom Cruise face totul zâmbind. Cobie Smulders este actrița care joacă rolul eroinei feminine. Interpretarea ei este corectă și consider că este o actriță de perspectivă, pe care o vom vedea în multe filme pe viitor.

Nici la capitolul ”mister” filmul nu stă tocmai excelent pentru că este destul de previzibil însă avem mai mult mister decât dramă. În schimb la capitolul acțiune stă mult mai bine. Se axează mai mult pe luptele fizice decât pe focuri de armă.

Per ansamblu noul film din seria Jack Reacher este unul care stă bine aproape la toate capitolele însă nu excelează la nici unul. E un film care trece de nota 7 dar nu prea mult. Contează foarte mult cum ne poziționăm fiecare față de acest gen de filme, adică ce așteptări avem de la ele.

Sinopsis Jack Reacher: Never Go Back. Jack este un fost maior al armatei americane căruia i se înscenează o crimă și mai multe infracțiuni pentru a îl îndepărta definitiv din jocurile unui grup mafiot care are anumite interese legate de armată.

Jack și Susan fug de judecata militară pentru a își dovedi nevinovăția și pentru a îi deconspira pe cei care le-au înscenat totul. Lucrurile se complică pentru Jack după ce se trezește că este tatăl unei adolescente rebele, căreia nu poate să îi spună cine e și pe care trebuie să o salveze de cei care îl vânează și care prin ea vor să îi facă rău lui.

An: 2016 IMDb: 6,1 Regie: Edward Zwick Cu: Tom Cruise, Robert Knepper, Cobie Smulders Gen: acțiune, mister Durată: 118 minute Ecran: wide
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *