jihad sau drumul spre djana dumitru chichan

Jihad sau drumul spre Djanna – Dumitru Chican

653

Fără a a avea pretenţia unui tratat, cartea lui Dumitru Chican, apărută la editura Corint în 2011, oferă reperele necesare pentru a înţelege fenomenul terorismului de factură islamică, făcând o incursiune în istorie, pentru a lega trecutul de prezent şi pentru a forma o bază din care să extragem soluţiile pentru combaterea acestuia în viitor.

Informaţiile primesc girul veridicităţii şi al interpretării într-un mod cât mai corect prin faptul că autorul a absolvit Facultatea de Limbă, Literatură şi Civilizaţie Arabă şi Islamică în cadrul Universităţii din Bucureşti şi a urmat cursurile de specializare postuniversitară în domeniul limbii arabe la Universitatea Naţională din Cairo.

În plus, Dumitru Chichan a scris numeroase alte lucrări pe această temă şi a avut mai multe misiuni diplomatice în ţările arabe, de-a lungul timpului.

În „Jihad sau drumul spre Djanna” ni se oferă posibilitatea să înţelegem resorturile interioare ale celor care se sinucid în numele religiei şi de ce atacurile sunt îndreptate spre statele europene sau SUA şi de ce nu şi împotriva Federaţiei Ruse, legând, oarecum, răspunsul de conflictul palestiniano-israelian, care, în opinia autorului, alimentează starea conflictuală şi motivează acţiunile jihadiştilor.

Cartea e structurată în cinci părţi, iar a treia îi este dedicată lui Ossama Bin Laden. În ea observăm parcursul fostului inamic numărul 1 al planetei.

Nu doar acesta face parte din paginile cărţi ci şi cele mai importante organizaţii teroriste din istoria umanităţii: Fraţii Musulmani şi Al-Qaida.

Începând cu pagina 223, veţi găsi numeroase articole din presă sau diferite articole şi discursuri, care au menirea de a întări şi completa cele spuse până atunci.

Ca o concluzie, dacă vreţi să aprofundaţi ceea ce ştiţi deja despre islamism şi fenomenul terorist, carte s-ar putea să se dovedească inutilă, însă dacă nu aveţi idee despre subiect, „Jihad sau drumul spre Djanna” s-ar putea să vă facă să vă repoziţionaţi faţă Islamism şi să eliminaţi o serie de prejudecăţi.

Corint, 2011 Coperta broşată 288 de pagini ISBN 978-973-135-641-9


TAG


2 thoughts on “Jihad sau drumul spre Djanna – Dumitru Chican

  1. Costin

    Buna, chiar am cumparat cartea la un pret de 5 lei si eram curios daca informatiile sunt oarecum veridice si am avut si curiozitatea de a afla din ce surse s-a informat autorul cand a scris cartea.

    Mersi.

  2. Cafea Gratis

    Mulţumim şi noi pentru efortul de a lăsa un comentariu. Nu am verificat sursele însă informaţiile nu sunt chiar atât de ostile cuiva sau nu dezvăluie ceva în premieră.

    Mi s-a părut interesant modul cum raportează terorismul de factură musulmană la războiul israelo-palestinian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *