Jonny Depp The Lone Ranger

Johnny Depp, cameleonul hollywoodian

554

Sunt anumiţi actori pe care nu îi recunoşti până nu se termină filmul şi afli că un anumit rol a fost jucat de X. Deghizarea majorităţii actorilor constă doar în costumaţie şi machiaje. Sunt însă câţiva care merg mai departe, schimbându-şi gesturile, vocea etc. Johnny Depp este unul dintre aceştia iar prin prisma numeroaselor transformări reuşite îl putem numi, fără nici o teamă că greşim, cameleonul de la Hollywood.

Astăzi se va deghiza din nou în Black Mass, film ce va avea premiera în cinematografele din România, unde joacă rolul lui Whitey Bulger, unul dintre cei mai mari infractori din istoria Statelor Unite ale Americii. Vă las şi o fotografie în care puteţi vedea cum arată.

Johnny Depp in Black Mass

Johnny Depp în Black Mass

Bun, acum că l-aţi văzut, să trecem la celelalte roluri care l-au consacrat!

Jack Sparrow este cu siguranţă rolul care i-a adus notorietate în rândul maselor, cucerind publicul de toate vârstele. Îmi aduc aminte cum un tânăr adus de dirigente în sala de cinema pentru a vedea Public Enemies îşi întreabă un coleg, imediat după ce Depp îşi descărcase arma de câteva gloanţe: „Bă, da’ nu ai zis că joacă şi Jack Sparrow!?”

Depp Piraţii din Caraibe

Johnny Depp în Piraţii din Caraibe

Încercându-se aceeaşi reţetă din Piraţii din Caraibe, în ceea ce îl priveşte pe Depp, Tonto din The Lone Ranger nu a prins la fel de bine. Deghizarea este şi de această dată perfectă însă filmul suferă la scenariu şi ceea ce se anunţa o altă franciză de succes se pierdea în anonimat. Regizorul Gore Verbinski nu a reuşit să îl completeze prin tehnici regizorale şi nu a repetat succesul celor trei filme din Pirates of the Caribbean. Pe Tonto îl puteţi vedea în prima fotografie din articol.

Johnny Depp în Edward Scissorhands

Johnny Depp în Edward Scissorhands

Edward Scissorhands este un personaj jucat în 1990 în filmul cu acelaşi nume. Mă recunosc învins. L-am văzut cu câţiva ani în urmă şi nu l-am recunoscut pe Depp. Lăsând la o parte machiajul, jocul actoricesc e impecabil şi total diferit de celelalte roluri jucate până acum. Edward este un copil atipic, creat în laboratorul unui om de ştiinţă care moare înainte să îl termine, lăsându-i în loc de mâini o pereche de foarfece.

Filmul nu este horror dar are o oarecare tentă gotică. Ca şi gen, poate fi considerat dramă-fantasy.

alice in wonderland

Johnny Depp în Alice in Wonderland

Mad Hatter din Alice in Wonderland (2010) este un alt personaj cu un machiaj strident. Regizorul acestui film, Tim Burton, este cel care l-a regizat pe Depp şi în Edward Scissorhands, şi în Călăreţul fără cap (ca să enumăr doar două filme). Cei doi vor colabora în viitorul Alice in Wonderland ce va apărea în 2016. Filmul se va numi Alice Through the Looking Glass, iar distribuţia e una de excepţie: Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Sacha Baron Cohen, Michael Sheen şi Mia Wasikoska.

Charlie and the Chocholate Factory

Johnny Depp în Charlie and the Chocholate Factory

Asemănător este şi Willy Wonka din Charlie and the Chocholate Factory (2005), o comedie fantastica în care un băieţel câştigă o excursie într-o fabrică de ciocolată bizară.

Dark Shadows

Johnny Depp în Dark Shadows

Barnabas Collins din Dark Shadows este un personaj la fel de machiat însă trăsăturile actorului se văd şi cu puţină diligenţă poate fi depistat. Acesta este un vampir scăpat din captivitate ce se întoarce în casa lui pentru a pune ordine printre descendenţii ce au nevoie de protecţia lui.

The Demon Berber of Fleet Street

Jonny Depp în The Demon Berber of Fleet Street

În aceeaşi linie se înscrie şi personajul Sweeney Todd din The Demon Berber of Fleet Street (2007). Regizorul e nimeni altul decât Tim Burton. Look-ul lui J. Depp este asemănător cu cel al lui Tilo Wolf, membrul trupei de gothic metal şi sympfonic metal, Lacrimosa.

Before Night Falls

Johnny Depp în Before Night Falls

Bon Bon din Before Night Falls (2000) este un personaj bizar, cu tentă de travestit. Alături de el joacă Javier Bardem, Sean Penn şi Diego Luna.

 Once Upon a Time in Mexico

Johnny Depp în Once Upon a Time in Mexico

Sands din Once Upon a Time in Mexico (2003). Nu ar fi exclus să fi văzut filmul şi să nu ştiţi că în el a jucat şi Depp deşi nu are un personaj prea deghizat. Sunt convins că mulţi l-aţi văzut dar ca actori v-au rămas în memorie doar Antonio Banderas şi Salma Hayek.

Into The Woods

Johnny Depp în Into the Woods

Recent, în 2014, Johnny Depp l-a jucat pe Wolf (lupul din Scufiţa Roşie) din Into the Woods, un muzical aşteptat de foarte multă lume dar care pe unii i-a dezamăgit. Distribuţia a fost una bună. Emily Blunt, Meryl Streep şi Chris Pine sunt doar trei dintre vedetele ce au jucat în film.

Yoga Hosers

Johnny Depp în Yoga Hosers

În ce filme va juca Johnny Depp. Unul deja l-am amintit mai devreme. Alice Through the Looking Glass. În 2017 va apărea din nou în Piraţii din Caraibe. Mai multe informatii veţi găsi pe site. Anul acesta a terminat deja filmările pentru Yoga Hosers şi London Fields. Mai aveţi puţin şi le puteţi vedea.

Dacă am ratat vreun rol, vă rog să mi-l amintiţi! Până atunci, care dintre rolurile de mai sus v-au plăcut cel mai mult?
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *