Kempes a lansat astăzi un videoclip „energic”

570

Kempes şi-a lansat în urmă cu câteva ore un nou videoclip. Acesta e făcut piesei Sfinţii pioşi, al doilea extras de pe albumul Regăsire, şi conţine imagini de la unul dintre concertele ce au avut loc în Berăria H.

Videoclipul este destul de energic şi foarte profesionist făcut. Se pare că artistul a revenit la stilul pe care foarte mulţi şi-l doresc. Cel puţin, eu m-am bucurat când s-a despărţit de Cargo, dar m-am întristat când am aflat că renunţă la muzică. Nu putem să îl condamnăm ci trebuie să fim bucuroşi că a revenit.

Revenirea pe scenă cu Rezident Ex a fost aproape exact ce mi-aş fi dorit de la el. Să aibă în spate chitarişti care să scoată note cât mai energice şi mai variate. Consider că timbrul lui vocal e unic şi cu instrumentişti „moderni” ar putea să adune în orice colţ al planetei peste 30.000 de oameni, la orice oră. Dar asta cu o condiţie suplimentară – să cânte în engleză.

Făcând o paranteză, brazilienii de la Sepultura, probabil că nu ar fi fost la fel de cunoscuţi astăzi dacă ar fi ales să cânte în portugheză şi nu în engleză. Pentru cei care nu ştiu, Max Cavalera a dus o luptă aprigă de convingere cu o parte dintre membrii trupei pentru a se alege engleza. Asta la începuturile trupei.

În momentul acesta, din proiect fac parte Alin Petruţ (chitară şi voce), Alin Moise (chitară), Talpai Csaba (bas) şi Sebastian Macovei (tobe). Aceştia s-au prezentat prima oară în formula asta pe 27 februarie 2014 în The Silver Church.

Albumul Regăsire este primul al artistului după despărţirea de Rezident Ex şi conţine 8 piese ale căror versuri au fost scrise de Florin Chilian, Dinu Olăraşu şi Ştefan Dandu. Piesele sunt, în ordinea lor: Regăsire, Efemer, Loc pustiu, Motociclist, Pământ şi cer, Sfinţii pioşi, Suflet amar şi Umăr lângă umăr.

Dacă vreţi să îl cumpăraţi, îl puteţi comanda online la aproximativ 30 de lei.

Cariera lui Kempes, pe scurt

Ovidiu Ioncu, alias Kempes, s-a născut pe 18 august 1966, în Arad. A intrat în trupa Cargo în 1988, în locul lui Leo Iorga, după ce cântase în Capricorn. A părăsit trupa în mai 2003 pentru a pleca în Australia, la insistenţele soţiei.

Se reîntoarce o perioadă în România dar refuză să urce pe scenă cu fosta lui trupă. La începutul anului 2010 anunţă că a intrat în proiectul Rezident Ex pentru ca mai apoi, 23 noiembrie 2013, să îşi anunţe plecarea din trupă şi să înceapă un alt proiect alături de foştii membrii ai trupei Gothic.

Cu trupa Cargo a lansat cinci albume: Povestiri din gară (1992), Destin (1995), Colinde şi obiceiuri de iarnă (1996), Ziua vrăjitoarelor (1998) şi Colinde (2000). Urma să îşi pună vocea şi pe Spiritus Sanctus dar plecarea lui a făcut ca pe album să apară vocea lui Adi Igrişan.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *