Kepler-438b, în regia lui Bobi Pricop, va avea premiera mondială la Odeon

542

Prima reprezentaţie a piesei Kepler-438b va avea loc pe 17 septembrie, la Teatrul Odeon, de la 19:30, în prezenţa autorului. Următoarele reprezentaţii sunt programate pe 18, 24 şi 25 septembrie.

Kepler-438 este o piesă scrisă de spaniolul Guillem Clua, considerat una dintre cele mai inovatoare și versatile voci ale teatrului spaniol actual. Aceasta este cea mai recentă piesă a sa și singura nepusă în scenă. Ca atare, veți avea ocazia să vedeți o premieră mondială.

Regia îi aparține lui Bobi Pricop, unul dintre cei mai talentați tineri regizori români. Piesa face parte din proiectul Fabulamundi. Playwriting Europe. Este vorba de un proiect de cooperare între teatre, festivaluri și organizații culturale din Italia, Franța, Germania, Spania și România, finanțat prin Programul Europa Creativă.

Kepler-438b este un spectacol multimedia ce folosește și o instalație video de procesare și transmisie live dintr-un spațiu adiacent sălii de spectacol.

Acțiunea are loc în viitor, la sediul Națiunilor Unite din New York. Acolo reprezentanții Republicii Malvati le cer statelor membre o insulă pentru a își clădi un nou stat. Vechiul teritoriu e aproape disparut din cauza schimbărilor climatice.

Piesa împletește comedia cu melodrama, analiza politică și mitologia.


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *