Kill the Messenger (2014)

666

Kill the Messenger este un film important care nu a primit nici o nominalizare la principalele premii cinematografice și care a trecut relativ repede prin cinematografe, intrând într-un nemeritat con de umbră.

O spun fără nici o reținere. Este mult mai bun decât majoritatea filmelor nominalizate la Oscar sau Globurile de Aur care au avut subiecte similare, precum dezvăluirile din presa sau ilegalitățile comise de serviciile secrete americane ori de politicieni.

Are un scenariu bun și o echipă pe măsură. Regia îi aparține lui Michael Cuesta, cel care a mai regizat episoade din serialele Dexter și Homeland.

În distribuție se află Jeremy Renner, Andy Garcia, Michael Sheen, Oliver Platt și Paz Vega. Din punct de vedere al interpretării actorilor nu putem spune că vom găsi minusuri.

Dincolo de toate acestea trebuie menționat că vorbim de un film despre fapte reale care au vizat unul dintre cele mai importante momente din presa americană. Scenariul este bazat pe autobiografia jurnalistului Gary Webb.

Putem spune că povestea este ușor cosmetizată dar acest lucru dă un farmec suplimentar filmului.

Nu vorbim de un film în care acțiunea joacă un rol important. Filmul este construit din dialoguri și secvențe care se succed într-un mod inteligent, care nu plictisește și dozează foarte bine povestea. Aflăm lucrurile importante la momentul potrivit.

Cine ar trebui sa vadă acest film!? În primul rând ar trebui să îl vadă cei pasionați de activitatea și obstacolele întâmpinate de jurnaliștii de investigații. În al doilea rând ar trebui să îl vadă cei pasionați de deconspirarea unor secrete guvernamentale sau ale serviciilor secrete.

Sinopsis Kill the Messenger. Gary Webb este un jurnalist de investigații care la mijlocul anilor 1990 descopera un secret pe care încearcă să îl probeze și să îl publice. Acesta descopera ca CIA a jucat un rol important in aducerea drogurilor in SUA pentru a obtine banii necesari finantarii unor factiuni rebele din America Latina.

Practic, stirea era ca CIA a transformat o parte din cetatenii pe care trebuia sa ii apere in dependenti de cocaina doar pentru a avea bani sa faca jocurile politice dintr-o tara din America Latina.

Gary intră intr-o oarecare ”febră jurnalistică” de a afla tot adevărul și de a găsi dovezi astfel că toate celelalte lucruri sunt puse în plan secund. Acest lucru nu îi pune în pericol doar cariera ci și viața lui și a apropiaților.

An: 2014 IMDb: 7.0 Regie: Michael Cuesta Cu: Jeremy Renner, Michael Sheen Gen: biografic, crimă, dramă Durată: 112 minute

Reviews

  • Scenariu9
  • Acțiune7
  • Regie8
  • Dramă7
  • Intrigă9
  • 8

    Score

User Rating: 4.4 ( 1 Votes )Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *