Kong: Skull Island (2017)

681

Kong: Skull Island sau Kong: Insula Craniilor este un film de aventură și ficțiune destul de interesant, produs într-o manieră care să îi mulțumească și pe adulți.

În spatele acestui film stau producătorii blockbuster-ului Godzilla însă de data asta parcă nu se mai pune accentul doar pe acțiune și frică. Avem și replici interesante.

Majoritatea replicilor interesante se nasc din întâlnirea unui om care a stat izolat jumătate din viață pe o insulă cu alți oameni racordați la realitatea anilor 70.

Prin intermediul acestui film putem avea ocazia să medităm la realitatea politică deși este un film de aventuri. Spre exemplu omul izolat pe insula timp de aproximativ 30 de ani rămâne uimit să afle de Războiul Rece dintre SUA si Rusia. El tot timpul a prins perioada în care cele două țări au fost cei mai importanți aliați, care au luptat împreună în cele mai mari războaie mondiale.

Kong: Skull Island nu este un film SF. Categoric, e un film de ficțiune pentru că sunt multe elemente care sunt create doar de mintea omului, iar natura e posibil să nu le fi creat. În orice caz ficțiunea și realitatea se îmbină perfect.

Acțiunea este bună. Filmul are dinamism și nu are momente în care m-am plictisit. Imaginea este bună. La fel este și coloana sonoră. Vă recomand să mergeți la cinema să îl vedeți în 3D sau 4DX.

Peisajele sunt fabuloase, iar creaturile nu arata tocmai ca un fake. Dacă ești captivat de poveste și acțiune le vei asimila rapid ca fiind reale.

Actorii sunt impecabili. Nimic de reproșat. Nu se vede deloc nici faptul că regizorul Jordan Vogt-Roberts nu a mai avut pe mână un proiect atât de mare și sarcina de a ”satisface” zeci de milioane de cinefili de pe întreaga planetă.

Sinopsis Kong: Skull Island. Spre finalul războiului din Vietnam, omenirea împânzește cerul cu sateliți și în felul acesta un cercetător descoperă o nouă insulă în Pacific, unde bănuiește că trăiesc animale și specii de plante pe care oamenii nu le cunosc.

Fiind conștient de faptul că dacă pășește singur pe insulă  s-ar putea pune într-un pericol căruia nu i-ar putea face față, reușește să convingă pe cine trebuie pentru a fi însoțit de armata Statelor Unite ale Americii.

În cele din urmă reușește să ajungă pe această insulă misterioasă însă totul se dovedește a fi dincolo de orice imaginație, întărind ideea că frumosul există în toate lucrurile urâte și invers.

Inițial cei ajunși pe insulă descoperă frumusețea locului apoi totul se transformă într-o luptă de supraviețuire, pe un teritoriu absolut necunoscut omului și pe care acesta nu îl poate controla.

An: 2017 IMDb: 7.0 Regie: Jordan Vogt-Roberts Cu: Brie Larson, Samuel L. Jackson, John Goodman, Tom Hiddleston Gen: aventuri, ficțiune Durată: 118 minute Ecran: 3D, 4DX
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *