Lydie Salvayre Sa nu plangi

Lansare de carte – Să nu plângi, de Lydie Salvayre

600

Lydie Salvayre îşi lansează astăzi, 23 septembrie, romanul „Să nu plângi” cu care a câştigat anul trecut premiul Goncourt, un premiu care a mai fost ridicat de Marcel Proust în 1919, de Andre Malraux în 1933 sau Horia Vintilă în 1960, pentru romanul Dumnezeu s-a născut în exil.

Evenimentul va avea loc la Librăria Humanitas din Cismigiu, începând cu ora 19:00, iar printre invitaţi se vor afla scriitorul Sebastian Reichmann, criticul literar Adina Diniţoiu şi jurnaliştii Luca Niculescu şi Mihaela Dadeoglu. Întâlnirea va fi moderată de directorul general al Editurii Humanitas Fiction, Denisa Comănescu.

Primele 15 pagini din carte pot fi citite deja pe site-ul editurii. În total, romanul cuprinde 272 de pagini în format 13×20 cm. Coperta este broşată iar traducerea şi notele îi aparţin lui Doru Mareş. Preţul cărţii este de 32 de lei însă anumite site-uri au început să acorde deja reduceri.

Numele real al scriitoarei este Lydia Arjona şi provine din părinţi spanioli refugiaţi în Franţa în timpul Războiului Civil Spaniol. S-a născut în Franţa în 1948 şi a studiat medicina la Toulouse, devenind medic psihiatru, meserie pe care încă o practică, în Paris.

Primele texte le scrie la sfârşitul anilor 70 şi apar în deceniul următor în revistele literare. Debutează cu romanul La declaration în 1990 şi primeşte premiul Prix Hermes. În 1993 apare al doilea roman, La medaille, urmat de La puissance des mouches, 1995, şi de La compagnie de spectres în 1997, care e declarat de revista Lire „cea mai bună carte a anului”. Bineînţeles, scriitoare nu s-a oprit aici şi a fost recompensată anul trecut cu cel mai important premiu din cariera ei literară.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *