Salman Rushdie

O nouă carte scrisă de Salman Rushdie va fi lansată în România

609

Cea mai recentă carte semnată de scriitorul de origine indiană, Salman Rushdie, va fi lansată în cadrul Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus, din Bucureşti. Volumul Doi ani, opt luni şi douăzeci şi opt de zile a fost publicat de Polirom săptămâna aceasta şi va fi lansat pe 21 noiembrie de la ora 18:30. La eveniment vor participa Florin Iaru şi Marius Constantinescu. Cartea e tradusă de Dana Crăciun.

Doi ani, opt luni şi douăzeci şi opt de zile relatează povestea unui gradinar din New York care se trezeşte într-o dimineaţă că gravitaţia îi joacă feste. Nu mai poate atinge pământul. Pur şi simplu levitează. Un tânăr contabil, aspirant în ale romanelor grafice este vizitat într-o noapte chiar de un erou imaginat de el în operele sale. O altă tânără se trezeşte cu puteri care o fac să stăpânească fulgerele şi să le folosească după cum doreşte.

Toate aceste lucruri devin posibile în urma unei furtuni care spulberă Coasta de Est a Statelor Unite ale Americii. Se prefigurează astfel un roman fantastic impresionant care seamănă oarecum cu serialul Heroes, dar care e presărat cu elemente orientale pe care le regăsim în celebra poveste a lui Aladin.

Cartea nu este singurul volum al scriitorului tradus şi publicat la noi. Polirom i-a publicat Versetele satanice în 2007. Copiii din miez de noapte, Shalimar clovnul, Luka şi focul, Furie, Ultimul suspin al maurului sau Ruşinea sunt alte câteva dintre cele pe care le puteţi citi în limba română.

Salman Rushdie este un cetăţean britanic de origine indiană, născut în 1947 în Bombay. Genurile abordate de acesta sunt realismul magic, satira şi postcolonialismul. A început să câştige premii literare încă de la al doilea roman, Copiii din miez de noapte, lansat în 1981.

De departe, cea mai controversată carte a sa este Versetele satanice, publicată în 1988. Aceasta a stârnit numeroase nemulţumiri în lumea islamică. A existat chiar şi o tentativă de asasinare a acestuia. Prima lui ocupaţie a fost de copywriter la o agenţie de publicitate.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *