Neamul Corbilor - Lavinia Calina

Lavinia Călina – Neamul Corbilor, volumul 1

650

Cu siguranţă, primul volum din Neamul Corbilor ar merita mai mult de patru stele dacă l-aş compara doar cu celelalte romane din genul lui, şi anume fantasy, dar pentru perioada adolescentină. Povestea, modul cum e dozată te captivează şi te face să uiţi că timpul trece şi că poate ai şi altceva de făcut.

Din păcate, oricât de mult ţi-ai dori să citeşti volumul doi, nu poţi, pentru că nu a fost publicat 😀 . Asta e una dintre principalele critici pe care i le pot aduce Laviniei. Nefiind un cititor împătimit al unor astfel de cărţi, probabil că atunci când va apărea, interesul meu pentru el va fi diluat, fiindcă pe parcurs vor apărea alte titluri şi va trebui să aleg.

În mod cert, dacă el ar fi fost publicat deja, astăzi l-aş fi cumpărat pentru că toată „crema” poveştii e pusă la final şi încă sunt captivat de ea, iar filmul se rupe, într-un mod „brutal” pentru unii.

Observ pe anumite site-uri şi bloguri că romanul e plasat în zona SF. Total eronat! Neamul Corbilor nu are nici o legătură cu ştiinţa. El spune povestea a două tinere care au întipărite în gena lor un secret ancestral, pe care îl descoperă odată cu cititorul.

Cartea e compusă din jurnalele acestora, care se succed şi dau naştere unui roman ancorat în realitatea românească, piperată cu elemente magice. Da, vorbim de un roman cu vrăjitoare în care cele două au puteri cheie, care le fac să fie râvnite de una dintre forţele malefice care încearcă să deţină monopolul. 

Fanii unor filme precum Jurnalele Vampirilor sau Jocurile Foamei vor fi încântaţi. De altfel, Neamul Corbilor poate fi transpus oricând într-un film de succes, cum de altfel are toate şansele să devină un best seller.

De ce spun că e o carte pentru adolescenţi!? Pentru că maniera în care e scrisă, simplu, fără figuri de stil, nu îţi permite să spui altceva. Dar ăsta nu e neapărat un lucru rău şi pentru a contra-balansa oarecum, Neamul Corbilor e „împodobit” cu numeroase replici savuroase şi inteligent plasate, la momentul oportun. În plus, de cele mai multe ori, frumuseţea stă în simplitate.

Într-o oarecare măsură, am putea spune că e un roman oniric. Există situaţii în care cititorul e bulversat, neştiind dacă acţiunea se petrece în vis sau în realitate. Uneori e lăsat să creadă că totul are loc cu adevărat, pentru că apoi să descopere că personajul uitase să se trezească.

Senzaţia mea e că Lavinia Călina a făcut tot ce i-a stat în putinţă să demonstreze că şi românii pot scrie astfel de cărţi. A lăsat în urmă şi o pată de patriotism. În consecinţă îi adresez o întrebare 😀 . De ce doar arhicunoscutele Iron Maiden şi Nightwish !? De ce nu şi Dirty Shirt, Lună Amară sau Implant Pentru Refuz !?

Pe scurt

Roxana şi Nicol sunt două adolescente care se cunosc într-o conjunctură neplăcută şi, deşi sunt total diferite, sunt nevoite să se ascundă împreună de nişte fiinţe misterioase. Ajung astfel să crească, să conştientizeze că viaţa lor stă pe loc pentru ca într-un final să descopere că aparenţele sunt … doar aparenţe.

Herg Benet, noiembrie 2014 – 288 pagini – format 107×178 – copertă broşată – ISBN 978-606-8530-69-7

VEZI PREŢUL ACTUAL PE:

ELEFANT
2 thoughts on “Lavinia Călina – Neamul Corbilor, volumul 1

  1. Lavinia Calina

    Sa zicem doar ca pe formatiile autohtone m-am concentrat mai mult in volumul 2… (more news to come)

  2. Cosmin Post author

    Îl aştept cu interes şi sunt convins că şi cei care au citit prima carte vor aştepta al doilea volum cu un interes poate chiar mai mare decât al meu 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *