Logan (2017)

651

Logan sau Wolverine 3 este un film Marvel care din modul în care e construit ne arată că din punct de vedere al marketing-ului nu încearcă să se promoveze  cu actori de pe cât mai multe continente și nici prin locații foarte scumpe.

Se mizează foarte mult pe eroul Wolverine și se fac diferite trimiteri la seria X-Men din care îl avem și pe Charles sau Profesorul X. La modul cum decurge filmul am putea crede că Logan îl va lua locul pentru a ghida și antrena noua generație de mutanți.

Logan este un film imprevizibil dar nu prea, are acțiunea caracteristică filmelor X-Men, undeva între cea mai bună și cea mai proastă producție Marvel din acest punct de vedere, iar intriga filmului este bună.

Per ansamblu, Logan e un film bun. Nu veți regreta că ați plătit biletul la cinema dacă apreciați filmele de acțiune cu supereroi.

După cum spuneam, locațiile nu sunt foarte scumpe. Acțiunea are loc undeva la granița Statelor Unite ale Americii cu Mexic. Lipsa de locații exotice sau diversitatea locațiilor este compensată din plin de jocul actoricesc al lui Hugh Jackman și de scenariu.

James Mangold, regizorul acestui film, a avut bugete și mai mari decât acesta și a dovedit că se poate și mai rău. Ceea ce vreau să spun nu e că a regizat prost de data asta ci că pare că ar fi cheltuit fiecare ban cu cap. Nici nu e foarte greu să faci asta când te afli printre producători.

Imaginea este un capitol la care filmul stă foarte bine. Costumația nu este una care să iasă în evidență însă nici nu e cazul. Scenariul ”îmbracă” actorii în haine obișnuite. Coloana sonară este acceptabilă. Nu este deosebită însă potențează acțiunea atât cât e cazul și atunci când trebuie.

Sinopsis Logan. În 2029, lumea nu se mai confruntă cu mutanții. Publicul are sentimentul că autoritățile au avut grijă să îi elimine. Logan, Caliban și profesorul Xavier sunt singurii mutanti care au supraviețuit unei acțiuni de ”otravire” a lor.

Timp de mai mulți ani oamenii au fost anunțați că nu s-a mai născut nici un mutant. Acest lucru îl cred inclusiv cei trei mutanți amintiți mai sus până când află că un program secret a urmărit eliminarea vechilor mutanți cu unii noi, pe care să îi poată controla numai că planul a luat o întorsătură neașteptată când noua generație de mutanți s-a revoltat.

Logan nu vrea să se implice însă conjunctura face ca în cele din urmă să intre în acest joc din care nu se poate ieși decât învingător sau mort.

An: 2017 IMDb: 8,3 Regie: James Mangold Cu: Hugh Jackman, Patrick Steward Gen: acțiune, SF Durată: 137 minute Ecran: 4DX, IMAX 2D
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *