Acasă Turism Europa Lucruri inedite despre cabaretul Moulin Rouge

Lucruri inedite despre cabaretul Moulin Rouge

201
0
DISTRIBUIȚI

De-a lungul a peste 125 de ani, cabaretul parizian şi-a câştigat faima prin numeroasele spectacole oferite şi poate fi numit, fără nici un dubiu, „regina eternă a divertismentului”.

Moulin Rouge şi-a deschis porţile, pentru prima dată, pe 6 octombrie 1889. În ciuda reputaţiei de local rău famat, din cauza dansului can-can, a atras mereu oameni cu influenţă şi bună reputaţie  din înalta societate.

Momentul şi locul au fost bine alese. Joseph Oller şi Charles Zidler deschideau acest local cam în acelaşi moment cu inaugurarea turnului Eiffel şi în apropierea acestuia. 

Din câte ştim, turnul a fost ridicat pentru a omagia celebrul târg din centrul Parisului. Oportunitatea de afacere pentru cei doi era imensă având în vedere că aici veneau numeroşi oameni de afaceri pentru a îşi vinde marfa.

I-au trecut pragul personalităţi precum pictorul Touluse-Lautrec, Edith Piaf, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald sau Liza Minelli.

Guinness Book

Trupa de dansatori de la Moulin Rouge a stabilit numeroase recorduri mondiale, certificate de Guinness Book.

30 de dansatoare de French Cancan au înregistrat cel mai mare număr de bătăi din picioare, 720 în 30 de secunde.

Tot 30 de dansatoare au realizat cel mai mare număr de şpagate de French Cancan în sărituri consecutive, 62 în 30 de secunde.

Recordul de piruete pe sol legate în 30 de secunde cu 34 de şpagate în plină rotaţie (serpilliere) a fost stabilit tot aici.

Alte detalii interesante 

Chiar dacă a prins numeroase crize economice, printre care şi cea din perioada interbelică, localul a fost mereu aproape plin. 

Gradul de ocupare este de 97 %, în medie, 365 de seri pe an. Cele două spectacole zilnice aduc aproape 1800 de spectatori şi asta „din cauza” capacităţii de numai 900 de locuri. În fiecare an, se taie aproximativ 600.000 de bilete.

Pentru a face faţă acestora, aici lucrează aproximativ 450 de angajaţi, dintre care 80 de dansatori din peste 10 ţări, iar 120 sunt maeştrii de sală, şefi de servire sau chelneri.

Dintre spectatori, 50% sunt francezi, iar 50% străini, în principal chinezi, ruşi şi americani.

Moulin Rouge este cel mai mare client pe plan mondial pentru producătorii de şampanie, în afara marilor lanţuri de distribuţie. Aici se desfac anual peste 250.000 de sticle.

În 2013, cifra de afaceri a fost de 65 de milioane de euro, însă şi investiţiile sunt pe măsură. Doar pentru spectacolul de revistă „Feerie” au fost cheltuite 8 milioane de euro.

În 1893 s-a petrecut un eveniment pe care l-a comentat întreaga Europă în termeni negativi. O dansatoare s-a dezbrăcat complet pe scenă şi a dansat goală.

În ciuda scandalului, numărul spectatorilor a crescut considerabil, chiar dacă momentul nu mai putea fi repetat. Statul a impus, prin lege, limita minimă a costumaţiei dansatoarelor.

În 1915, un incendiu a izbucnit aici şi a făcut scrum construcţia din lemn, însă totul a fost refăcut din materiale moderne în 1921.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ