magic in the moonlight

Magic in the Moonlight, despre magie şi impostură

521

Filmul lui Woody Allen, Magie în lumina lunii, reia tema descoperirii impostorilor care se ascund în spatele titulaturii de medium, susţinând  că vorbesc cu spiritele, pe care o mai întâlnim în Red Lights (2012) cu Robert De Niro, dar care primeşte un aer nou, aristocrat, în care se vede amprenta marelui regizor.

Woody Allen contribuie la acest film în dublă calitate, de regizor şi scenarist, aşa cum ne-a obişnuit în ultimii zece ani şi îi aduce alături de el, ca actori principali pe Colin Firth şi Emma Stone.

Sinopsis Magic in the Moonlight

Arogantul Stanley Crowford, cunoscut publicului larg ca celebrul magician chinez Wey Ling So ai anilor `20 , primeşte o nouă provocare, aceea de a încerca să o demaşte pe Sophie, o clarvăzătoare ce începe să obţină recunoaştere în sudul Franţei, pe Coasta de Azur.

Ajuns în superbul loc, aerul sobru, britanic, al lui Stanley se ciocneşte cu cel al lui Sophie, vesel şi optimist. Rezultatul ni se dezvaluie ca pe o avalanşă de stări contradictorii ce îl macină pe magician: este oare Sophie o impostoare sau un spiritist autentic!? o iubeşte sau trebuie să îşi urmeze raţiunea care îi spune să se căsătorească cu logodnica lui!?

Părerea mea despre Magic in the Moonlight

Filmul curge plăcut iar ţinuta personajelor coroborată cu accentul lui Colin Firth de britanic autentic dau un aer aristocrat peliculei. Atmosfera este caldă şi duce mai mult spre un film britanic decât spre mult obişnuitele tipare hollywoodiene.

De data asta, Woody Allen nu dezamăgeşte şi creeaza un film pe care vi-l recomand.

An: 2014 Regie: Woody Allen IMDb: 6,8 Cu: Colin Firth Gen: dramă, comedie (eu nu l-as baga in nici un gen pentru ca nu mi se parre nici comedie, nici drama) Durată: 98 de minute
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *