The Magnificent Seven (2016)

528

The Magnificent Seven este probabil cel mai bun western apărut în ultimii ani. Distribuţia este una excepţională, scenariul este foarte bine scris, regia este impecabilă, dinamismul este la cote ridicate.

Antoine Fuqua reuşeşte să reînvie o veche poveste pusă pe ecran cel puţin de trei ori. Acesta regizează Cei şapte magnifici după trei filme consecutive foarte apreciate în cinematografe – Cod roşu la Casa Alba, The Equalizer şi Southpaw.

Deşertul specific filmelor western este „mascat” perfect prin dinamism, calitatea imaginii şi modul în care e editat filmul. Totul este făcut în aşa fel încât să stai cu gândul doar la film şi să ignori imperfecţiunile specifice unui film de acest gen.

Există voci care spun că filmul nu aduce nimic nou în ceea ce priveşte povestea faţă de precedentele însă pentru cineva care nu a văzut filmele anterioare îl recomand cu plăcere, în ciuda rating-ului slab de pe alte site-uri.

Ştiu că e previzibil însă nu trebuie uitat faptul că vorbim de un western. Totuşi, sunt suficiente elemente care să compenseze acest lucru. Se pune foarte mult accent pe marketing-ul la nivel internaţional deoarece printre eroii noştri se află oameni de culoare, asiatici, caucazieni şi inclusiv indigeni din America (amerindieni).

Sinopsis The Magnificent Seven. O localitate din Vestul Sălbatic este ţinută sub teroare de o bandă de un industriaş care vrea pământurile localnicilor pe un preţ simbolic şi nu ezită să folosească violenţa pentru a intra în stăpânirea teritoriului.

O femeie se revoltă şi îl angajează pe un vânător de recompense foarte iscusit în a mânui pistolul pentru a aduna un grup de alţi pistolari pentru a apăra oraşul.

Acesta acceptă dintr-un alt motiv decât cel aparent şi strânge cu greu o miniarmată de şapte pistolari care trebuie să se lupte cu o bandă de zeci, poate sute de tâlhari.

Localnicii sunt nevoiţi şi ei să ia parte în această luptă care se dă în cele din urmă pe viaţă şi pe moarte. Numai o tabără poate ieşi învingătoare şi nimeni nu se poate predă. Invingi, fugi sau mori.

An: 2016 IMDb: 6,9 Regie: Antoine Fuqua Cu: Denzel Washinghton, Ethan Hawke Gen: western Durată: 132 de minute
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *