maratonul olteniei

Maratonul Olteniei vă aşteaptă la Vâlcea

672

La sfârşitul lunii august, pe 29 şi 30, Rm. Vâlcea va găzdui Maratonul Olteniei, ajuns la a treia ediţie. Zona de start şi de finish va fi amenajată în Parcul Zăvoi.

Pentru că acest tip de eveniment se îmbină perfect cu turismul, trebuie să fim oneşti şi să recunoaştem că în oraş nu prea avem ce vizita însă imprejurimile sunt uimitoare, existând voci care spun că jumătatea de nord a judeţului Vâlcea e cea mai frumoasă din toată Oltenia.

În apropierea orasului găsiţi staţiunile Olăneşti, Călimăneşti şi Govora. Mergând mai la nord, veţi putea vizita Voineasa, Căciulata, Masivul Cozia, Valea Lotrului, lacul Vidra etc.

MTB

Prima competiţie va fi cea de MTB cross country de pe 29 august. Vor fi pregătite două trasee, unul lung de 51 de km şi altul de 33 de km. Traseul lung se desparte de cel scurt după aproximativ 11 km. În afara competiţiei va fi organizat şi un traseu pentru cei care vor să descopere oraşul de pe bicicletă. Coloana va fi însoţită de poliţie astfel încât nu vor exista incidente rutiere.

Pentru mai multe detalii legate de trasee intraţi pe site-ul evenimentului maratonulolteniei.ro.

Până pe 27 august taxa pentru ambele competiţii este de 50 de ron. Pe 28 şi 29 august va costa 75 de ron. Premiile sunt numeroase şi se acordă în funcţie de vârstă şi sex. Grupele de vârstă pentru ambele trasee sunt sub 18 ani, 19-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani şi peste 50 de ani. Vor fi acordate premii şi pentru cel mai tânăr şi cel mai vârstnic participant.

Trail Running

A doua zi vor fi organizate două probe, una de semi-maraton pe un traseu de aproximativ 20 de kilometri şi una de cros de 10 kilometri. Diferenţa de nivel pentru prima probă este de 900 de metri, iar pentru cea de-a doua de 420 de metri. Traseele pot fi văzute în detaliu pe site-ul competiţiei. Startul se dă în Parcul Zăvoi.

Taxele sunt mai mici cu 5 lei faţă de cele de la MTB însă premiile sunt cam aceleaşi şi se acordă după acelaşi principiu – sex şi vârstă (aceleaşi categorii).

Vă urăm BAFTĂ!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *