afis Maria Tanase Filarmonica Oltenia

Maria Tănase – Spectacol inedit al Filarmonicii „Oltenia”

279

Filarmonica „Oltenia” va găzdui pe 25 septembrie un eveniment inedit în care muzica simfonică se va întrepătrunde cu cea a Mariei Tănase, începând cu ora 21:00, în Sala Polivalentă din Craiova. Instituţia nu se află pentru prima dată angrenată într-un proiect atât de ambiţios. În 2013 aceasta a organizat Mozart ROCKS, o fuziune între rock şi muzica clasică, iar în 2014 s-a aventurat în proiectul Vivaldi COLOURS, în care a adus pe aceeaşi scenă popul şi simfonicul.

Pentru spectacolul de vineri seara, Loredana Groza îşi va uni forţele cu Alexander Balanescu şi orchestra sa, cvartetul de coarde „Balanescu”. Fuziunea dintre muzica simfonică şi folclorul românesc va fi realizată de aproximativ 150 de artişti ce fac parte din „Agurida”, Orchestra Simfonică şi Corala Academică a Filarmonicii „Oltenia” sau din Corul de Copii al Liceului de Arte „Marin Sorescu” din Craiova.

Loredana Groza a mai cochetat în trecut cu muzica Mariei Tănase sau cu muzica lăutărească însă, probabil, nu a avut niciodată în spate o orchestră clasică. 

Pentru a încerca să anticipaţi ce va urma peste aproximativ o săptămână, vă sfătuiesc să intraţi pe balanescu.com pentru a asculta o parte din muzica născută din coardele orchestrei lui Balanescu. Site-ul se deschide exact cu Aria Maria Tanase. Puteţi naviga apoi pe site pentru a asculta mai multă muzică sau puteţi cumpăra albumul Maria T. al artistului, lansat pe 28 martie 2005.

Puteţi apoi asculta melodiile Loredanei Groza adaptate după Maria Tănase şi cred că vă puteţi face o idee, însă cel mai bine ar fi să vă cumpăraţi un bilet al cărui preţ începe de la 10 lei, la categoria a VI-a, şi poate ajunge până la 35 de lei, la categoria I.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *