Mata Hari, dincolo de legendă, în premieră la Teatrul Mic

426

Joi, 19 februarie 2015, la Teatrul Mic din Bucureşti va  avea loc premiera spectacolului Mata Hari – dincolo de legendă, în regia Lianei Ceterchi. Rolul spioanei va fi jucat de Dana Dembiski Medeleanu.

În sala în care se va juca piesa, biletele costă 35 de lei, la parter, rândurile A-L, 30 de lei, parter, rândurile M-O, şi balcon, rândurile A-B, 25 de lei, balcon, rândurile C-D, şi 10 lei, rândul E de la balcon. Pentru spectacolele excepţionale, intrarea costă 40 de lei.

Casieria este deschisă de marţi până duminică, între orele 11:oo şi 19:00.

Spectacolul durează o oră şi 40 de minute (cu pauză).

În distribuţia acestuia  se regăsesc Dana Dembinski Medeleanu (Mata Hari), Sorin Medeleni (căpitanul Pierre Bouchradon), Oana Albu (sora Leonidei), Doina Bute (o dublează pe sora Leonidei), Floarea Stănoi (infirmiera), Niki Ieremciuc (subofiţeerul), iar Vlad Basarabescu, Victor Belcescu, Virgil Boiţeanu, Robert Constantin, Ciprian Chiricheş, Eduard Boţ şi David Naserri vor interpreta soldaţii.

Scenografia îi aparţine Mariei Miu, iar coregrafia, Mălinei Andrei.

Cine a fost cu adevărat Mata Hari

Pentru publicul larg, Mata Hari este cunoscută ca cea mai mare spioană din istoria omenirii. Şi aici se rupe filmul pentru majoritatea dintre noi.

Numele real al acesteia este Margaretha Geertruida Zelle. S-a născut pe 7 august 1876 în Leeuwarden, Ţările de Jos. A fost condamnată la moarte pentru spionaj şi executată de un pluton francez pe 15 octombrie 1917.

Aceasta spiona pentru germani, însă, prima dată, a adunat informaţii şi pentru francezi.

La vârsta de 14 ani a fost înscrisă la şcoala unei mănăstiri, însă doi ani mai târziu a fost exmatriculată, fiind acuzată de seducerea directorului instituţiei.

La 18 ani s-a căsătorit cu un ofiţer scoţian din armata olandeză, mult mai în vârstă, dar a divorţat şapte ani mai târziu.

A fost cunoscută, mai apoi, ca dansatoare şi curtezană. 

Momentul execuţiei sale, la  vârsta de 41 de ani, e controversat. Chiar şi în zilele noastre sunt voci care spun că aceasta nu a fost decât un ţap ispăşitor al neputinţei serviciile secrete franceze.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *