Me Before You

803

Înainte de a vedea filmul am citit cartea, iar acest lucru m-a făcut să privesc filmul cu mai puțin interes deoarece știam fiecare scenă ce urma să apară.

Emilia Clarke reușește să facă un rol foarte bun și dezvăluie alte calități pe care nu i le-am văzut în Game of Thrones. Are un aer ludic ce reușește să îți transmită energie pozitivă chiar și atunci când nu ești predispus să o primești.

Sam Claflin și-a jucat foarte bine rolul (atât cât acesta l-a lăsat) și cu siguranță va avea o carieră frumoasă în față. A prins deja roluri cu o expunere foarte mare dar și unele cu o expunere mai mică însă în producții care mie îmi plac, cum e cazul mini-seriei The Pillars of the Earth, care l-a propulsat și pe Eddie Redmayne.

Revenind la film, Me Before You este o adaptare după romanul cu același nume scris de Jojo Moyes. Aceasta a scris și scenariul filmului.

Pelicula e regizată de Thea Sharrock, care nu are prea multe filme la activ și poate acest lucru se vede. Acum nu știu cine are o vină mai mare pentru cum arată filmul, regizorul sau scenaristul.

Au existat numeroase momente care permițeau să fie mai dramatice, să captiveze mai mult. În schimb mi s-au parut mecanice, așa cum au fost două treimi din film.

Ultima jumătate de oră s-a insistat mai mult asupra scenelor, care au avut o lungime bună, spre deosebire de celelalte care rulau prea repede, ca și cum ar trebui să se bifeze anumite pagini din carte.

Coloana sonoră dă senzația că nu își îndeplinește rolul, acela de a amplifica tensiunea. Cu toate acestea face filmul să fie ”mai britanic”.

Per ansamblu, Me Before You este un film romantic plăcut, care nu este o pierdere de timp, dar nu e nici unul de referință.

Sinopsis Me Before You. Lou Clark este o tânără care se mulțumește cu puțin și se simte confortabilă cu slujba pe care o are la o cafenea de cartier. Confortul ei dispare atunci când își pierde slujba și este nevoită să își caute de muncă pentru că e singura care susținea financiar familia. Tatăl ei urma să își piardă și el slujba la care a lucrat de când se știa.

Reușește să își găsească de lucru la o familie bogată unde trebuie să aibă grijă de un tânăr imobilizat în scaun cu rotile. Între aceștia se naște o legătură aparte, ce trece de la dispreț reciproc la iubire.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *