Meet Joe Black (1998)

669

Ne întoarcem în timp, cu 20 de ani, și vom vorbi astăzi despre Meet Joe Black, un film în care joacă Brad Pitt și Anthony Hopkins. E un film oarecum ciudat pentru că este unul romantic, în care Moartea este unul dintre personajele principale.

Văzând personajele am putea spune că este un film de groază însă nu e nici pe departe un astfel de film. Mai mult, sunt momente în care zâmbim pentru că intervine comicul de situație.

Filmul curge destul de interesant și aduce în prim plan o poveste pe care nu am mai văzut-o până acum în cinematografie. Putem spune că scenariul este punctul forte al acestuia însă nici celelalte elemente care îl compun nu sunt mai prejos.

Nu a fost nominalizat la Oscar sau la Globurile de Aur însă filmul rămâne memorabil. Sunt filme care au fost premiate și nu au reușit performanța de a rămâne memorabile. Nu putem spune nepărat că este o capodoperă, dar cei care vor să vadă o dramă romantică bună pot alege fără probleme acest film.

Sinopsis Meet Joe Black. Susan este o tânără rezidentă ce provine dintr-o familie bogată. Tatăl ei o presează să își găsească jumătatea însă ea nu pare preocupată de acest lucru până când întâlnește un tânăr carismatic, care o curtează și de care se îndrăgostește la prima vedere.

Tânărul moare, fără ca ea să știe, iar trupul său este împrumutat de Moarte care dorește să cunoască mai mult despre lumea pâmânteană. William, tatăl lui Susan, suferă un atac de cord, iar Moartea întrată în corpul tănărului îi face o vizită și îi propune un târg. Acesta trebuie să îi arate lumea, câștigând astfel timp.

William este pus astfel într-o dilemă. Va trebui să aleagă între a trăi și a lasa-o pe Susan să trăiască într-o iluzie, care ar duce mai apoi la o deziluzie care i-ar putea ruina viața, atunci când va afla că nu s-a îndrăgostit de cine credea.

An: 1998 IMDb: 7,1 Regie: Martin Brest Cu: Brad Pitt, Anthony Hopkins, Claire Forlani Gen: dramă, romantic, ficțiune Durată 178 de minute
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *