million dollar arm poster afis

Million Dollar Arm 2014

549

„Sportul este o afacere, o activitate pur competitivă sau una de evadare din cotidian” – este una din întrebările prezentului. Million Dollar Arm încearcă să ne spună, într-un fel, că aceasta este o afacere dar că nu ar trebui să fie aşa.

J.B. Bernstein este unul dintre agenţii sportivi de succes din America, dar odată cu decizia de a rămâne pe cont propriu, gloria lui pare să apună, începând să piardă angajaţi, mobilier din firmă etc. În încercarea disperată de a îşi salva afacerea, îi vine în minte o idee inedită – aceea de a aduce doi indieni, mari amatori de cricket, în liga naţională americană de baseball, având în vedere asemănările dintre cele două sporturi şi faptul că primul e sport naţional în India, iar indienii ar trebuie să îl practice intens.

Regulile din cele două sporturi sunt diferite însă, iar popularitatea baseball-ului în Asia e considerabil redusă. Aşadar ceea ce părea extrem de uşor de realizat se poate dovedi a fi o utopie.

Selecţia tinerelor speranţe are loc, dar adaptarea lor pe tărâm american se pare că nu a fost luată în calcul şi aici îşi are rădăcinile tot farmecul filmului. Vedem o discrepanţă uriaşă între două culturi extrem de diferite deşi istoric are trebui să aibă o influenţă comună. Majoritatea imigranţilor care au pus bazele Statelor Unite ale Americii provin din Marea Britanie, ţară care a colonizat India aproximativ un secol.

Acţiunea are loc atât în India cât şi în SUA iar cei de la Disney au alocat aproximativ 25 de milioane de dolari fără a distribui în film vreun actor celebru sau care să se presupună că ar fi o locomotivă pentru producţie. Cu toate acestea, în săptămâna premierei din State au strâns peste 10 milioane de dolari din încasări.

Million Dollar Arm este unul dintre cele mai reuşite filme motivaţionale şi inter-culturale din 2014 chiar dacă notele nu sunt extraordinare. Nu vă lăsaţi păcăliţi de ele şi urmăriţi filmul!

An:2014 IMDB: 7,1 Regie: Craig Gillespie Cu: Alan Arkin, John Hamm, Lake Bell Gen: dramă, sport, comedie Durată: 124 minute Ecran: normal
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *