Mission Impossible Rogue Nation

Mission Impossible – Rogue Nation

641

Curse de motocicletă pe străzile Marocului, sunetele grave ale Operei din Viena, dispozitive inovatoare de spionaj şi un scenariu închegat fac din Mission: Impossible-Rogue Nation un film mai bun decât anteriorul, Ghost Protocol. Cu toate acestea, publicul le-a primit pe amândouă la fel. Nu rău, dar nu pe măsura aşteptărilor.

O explicaţie ar fi faptul că se continuă în aceeaşi linie. Vedem în Tom Cruise mai mult decât un supra-om. Această reţetă poate că mergea până prin anii 90 însă acum publicul cred că vrea ca legile fizicii să fie respectate cu mai multă rigoare. Dacă în alte filme cu iz de parodie acest lucru e trecut cu vederea, aici nu e cazul.

Filmul nu se vrea a fi unul comic chiar dacă are momente în care te face să zâmbeşti, ci mai degrabă un thriler de acţiune în care labirintul scenaristic şi abilităţile actorilor să ne ţină „prizonieri” în faţa ecranului, să trăim la intensitate maximă fiecare minut din film.

Acest lucru e realizat parţial. Începutul nu m-a dat pe spate. Am început să devin curios abia când am fost plimbat prin Opera din Viena. Atunci am realizat că scenariul nu e atât de pueril pe cât crezusem iniţial. Are câteva momente în care nu trebuie să faceţi efortul de a înţelege tot ce se învârte în jurul lui. Explicaţiile date prin replicile actorilor sunt uneori inaccesibile sau fără o logică pentru cei neiniţiaţi în această lume.

Per ansamblu, Rogue Nation este un film cu spioni ce trece dincolo de mediocritate dar şanse la Oscar nu văd decât la categoriile tehnice. Coloana sonoră este remarcabilă dar şi după vechile tipare pe care le regăsim în filmele de acest gen. Imaginea este şi ea bună, pe măsura bugetului, pot zice.

Singurul mare reproş pe care îl pot aduce e zâmbetul permanent, chiar şi în momente de efort maxim, al lui Tom Cruise, care îl face să pară un copil inocent în corpul lui Hercule. Această atitudine duce în derizoriu acţiunile lui şi cel puţin pe mine mă deconetează, câteodată. Se pare însă că îl vom vedea şi în noul film.

Sinopsis Mission Impossible – Rogue Nation. Ethan Hunt este spionul numărul unu al unei agenţii secrete americane aflată în umbra CIA. Acesta descoperă existenţa unei structuri teroriste, numită Sindicatul, ruptă din serviciul britanic MI6, pe care vrea să o deconspire şi să o distrugă. Această a cooptat spioni din mai multe ţări şi îşi propune să reaşeze ordine mondială şi să conducă lumea.

În încercarea sa de a realiza acest lucru, Hunt refuză să răspundă la ordinele CIA şi devine un agent secret aflat în disgraţie şi vânat de toată lumea, cu excepţia prietenilor săi care au încredere în el şi îi rămân loiali.

An:2015 IMDb: 7,6 Regie: Christopher McQuarrie Cu: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Alec Baldwin Gen: acţiune, aventură, thriler Durată: 131 de minute Ecran: wide, IMAX 2D
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *