Money Monster (2016)

269

Money Monster ilustrează drama unui tânăr care în cazul de faţă reprezintă un personaj colectiv. Îi reprezintă pe cei naivi şi ignoranţi, care cred în sfaturile dezinteresate ale unor persoane publice şi care în cele din urmă îşi pierd întreaga avere într-o singură secundă.

George Clooney joacă rolul unui prezentator TV destul de influent, care găzduieşte o emisiune financiară, în care dă populaţiei diverse ponturi pentru a îşi investi banii.

Sfaturile lui nu sunt întotdeauna pe plac şi brusc atrage antipatia a milioane de americani.

Unul dintre ei îşi face curaj, intră în platou şi îl forţează pe prezentator să poarte o centură cu explozibil. Julia Roberts interpretează rolul celui care dirijează emisia live.

Regia îi aparţine lui Jodie Foster, mult mai cunoscută ca actor decât ca regizor. A jucat rolul lui Clarice în Tăcerea mieilor, rol pentru care a câştigat Oscarul a doua oară şi Globul de Aur pentru prima dată. În 2013 a câştigat Globul de Aur pentru întreaga carieră.

Totul e ok, de la regie până la interpretarea actorilor. Scenariul poate fi considerat slab însă ar fi o greşeală să spunem asta pentru că el a fost făcut pentru un anumit gen de filme. Consider că scopul lui a fost atins.

Money Monster e un film care în prima lui parte este filmat într-un studiou de televiziune. Spre final are inserată şi o subtilitate.

Sinopsis Money Monster. Le Gates este un prezentator destul de influent al unei emisiuni TV pe nişa financiară. La un moment dat dă un pont despre investirea banilor.

Acel pont se dovedeşte a fi unul extrem de falimentar pentru multi americani. Aparent, americanii pierd aproape un miliard de dolari într-o secundă.

Un tânăr care şi-a pierdut întreaga avere moştenită de la părinţi încearcă să afle adevărul din spatele acestui pont şi ameninţă cu aruncarea în aer a platoului de televiziune dacă cineva nu îi dă un răspuns plauzibil a ceea ce s-a întâmplat în realitate.

An: 2016 IMDb: 6,6 Regie: Jodie Foster Cu: Julia Roberts, George Clooney Gen: dramă Durată: 95 de minute Ecran: WideCafea Gratis este un proiect conceput ca un ghid pentru cei care își doresc să își petreacă un timp liber de calitate, indiferent de modalitatea aleasă: vacanțe, filme, muzică, lectură, concerte etc. Pe lângă recomandări nu lipsesc știrile sau informațiile relevante din domeniile amintite mai devreme.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *