Montevideo

Montevideo (2010) – un film în care sacrificiul învinge

626

“În viaţă nu aveţi a doua repriză, însă în fotbal aveţi” e replica ce încununează unul dintre cele mai reuşite filme motivaţionale pe care le-am văzut vreodată – un film despre sacrificiu, pasiune, iubiri sfărâmate, drumuri fierbinţi spre împlinirea unor visuri ce uneori par interzise.

Montevideo: Puterea unui vis ne transpune în perioada interbelică, înaintea participării Iugoslaviei la primul Campionat Mondial de Fotbal, o perioadă în care romantismul în sport prinsese contur, dându-i fotbalului o altă dimensiune decât cea pe care o cunoaştem în prezent.

Artizanul acestui vis este un medic ce şi-a ipotecat clinica pentru a cumpăra stadionul echipei de fotbal ce a pus bazele noii naţionale. Tot el a facut eforturi supraomeneşti în căutarea finanţării călatoriei spre primul oraş din lume ce a găzduit un Campionat Mondial de Fotbal, în 1930, Montevideo. Din păcate, uneori, indiferent de intensitatea dorinţei noastre, gustul crud al deziluziei ne macină până la resemnare.

Filmul are intensitate, replici inteligente, umor subtil şi face foarte multă reclamă unei băuturi carbogazoase în prima jumătate de oră. În mare, este o peliculă ce merită un loc de frunte printre filmele est-europene. Vi-l recomand cu plăcere!

Acesta are ca sursă de inspiraţie cartea jurnalistului sportiv Vladimir Stankovic numită „Montevideo, God Bless You.”

Sinopsis Montevideo

Tirke este un talent natural şi un băiat sărac, rămas fără tată. Visul lui este acela de a deveni fotbalist, fiind conştient de calităţile sale, remarcate doar de prietenul său. Mosa este un superstar şi un playboy care are toată lumea la picioare.

Cei doi se văd nevoiţi să joace la echipa locală BSC, Belgrad Sport Club, care mai târziu avea să fie scheletul echipei naţionale a Serbiei la primul Campionat Mondial de Fotbal, însă rivalitatea între ei ia naştere atunci când în calea lor le ies aceleaşi femei.

An: 2010 IMDb: 8,4 Regie: Dragan Bjelogrlic Cu: Milos Bikovic, Petar Strugar,  Gen: sport, aventuri, dramă, istoric Limba: sârbă
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *