Napoli e în pericol după ce supervulcanul Campi Flegrei a dat semne că ar putea deveni activ

569

Cei care vor să viziteze Napoli și împrejurimile au un motiv serios de a se gândi mai mult înainte de a lua această decizie după ce un studiu publicat marți a arătat că supervulcanul Campi Flegrei, aflat sub orașul italian, dă semne că ”s-ar putea trezi la viață” și ar putea erupe în orice moment.

Studiul întocmit de cercetătorii francezi și italieni arată că vulcanul se apropie de un punct critic de presiune. Acest lucru ar putea provoca o eliberare de fluide și gaze care ar duce la patrunderea vaporilor de la temperaturile înalte în rocile din jur.

”În cazul în care sunt încălzite, rocile hidrotermale își pot pierde în cele din urmă rezistența mecanică, provocând o accelerare către condiții critice”, a declarat Giovanni Chiodini, cercetător al Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie din Bologna.

Trebuie să reținem din acest studiu este că marele pericol al devenirii activ al supervulcanului nu este neapărat legat de erupția propriu-zisă ci de faptul că numărul cutremurelor ar putea fi în creștere.

Deja anul acesta în această zona au avut loc mai multe cutremure soldate cu pierderi de vieți omenești.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *