Malavolence New Years Day

New Years Day – Malevolence

703

La începutul lunii octombrie, cei de la New Years Day şi-au lansat cel de-al treilea album de studiou. Şansele de a deveni unul foarte vândut sunt mari. Marketink-ul e bun iar melodiile respectă reţeta. Noul album se numeşte Malevolence şi conţine 12 piese ce se întind pe durata a 42 de minute.

Genul abordat pe album este puţin cam greu de descris. Eu i-aş spune Nu Metal, un fel de Evanescence mai agresiv. Ei spun că ar fi un mix de post-hardcore cu hard rock, alternative rock, alternative metal, gothic metal şi post grunge. În orice caz, le puteţi asculta toate melodiile gratis pe canalul lor de Youtube. Asta cel puţin momentan. Dacă vor avea succes, probabil că vor fi scoase.

La capitolul versuri, vorbim de un album unitar. Toate versurile sunt fredonabile şi exprimă frământările adolescenţei, a acelei perioade în care ne aflăm la graniţa dintre a fi adult sau copil şi nu suntem nici una, nici alta. Lucrurile despre care se vorbeşte în piese ni se par foarte importante într-un anumit moment pentru că atunci începem să înţelegem abstractul şi ni se pare „cool”. Cu trecerea timpului realizăm neînsemnătatea lor.

Pe lângă faptul că sunt fredonabile, strofele sunt foarte multe, la fiecare melodie. Acest lucru scoate în evidenţă munca foarte multă la melodii şi că au fost făcute pentru a transmite un mesaj. Nu ştiu dacă e o strategie de marketing sau un  adevăr, însă solista Ashley Costello a spus că e cel mai personal album.

La nivel instrumental, putem spune în continuare că Malavolence este un album unitar, însă putem observa că în prima parte parcă instrumentiştii merg doar cu viteza a cincea şi cu piciorul apasat pe accelaraţie aproape de maxim. A se vedea a doua piesă. În a doua parte, piesele sunt mai bine aşezate. Avem tăieri de ritm inspirate şi alte lucruri care ridică oarecum albumul.

Piesele de pe Malevolence – New Years Day

1.Kill Or Be Killed

2.I’m About To Break You

3.Alone

4.Left Inside

5.Relentless

6.Save Myself From Me

7.Suffer

8.Anthem Of The Unwanted

9.Screem

10.Your Ghost

11.Deafame Me

12.Malevolence

Albumul a fost lansat pe 2 octombrie 2015 şi de pe el au fost alese deja trei single-uri. Defame Me, pe 17 noiembrie 2014, Kill Or Be Killed, pe 26 iunie 2015, şi Malevolence, pe 12 octombrie 2015.

Dintre toate piesele, îmi place cel mai mult Suffer şi Save Myself From Me. Nu în mod deosebit dar am facut exerciţiul de a enumera doua piese care au ieşit în faţă mai mult după o primă audiţie. Probabil ca mâine să îmi placă altele.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *