Nightwish angel fall first

Nightwish – Angels Fall First 1997

483

Nightwish s-a format în 1996 şi s-a impus rapid pe piaţa muzicală, găsindu-şi foarte repede un loc în rândul trupelor de top ce abordează genul symphonic metal. Foarte multe persoane au început să asculte rock descoperindu-i pe finlandezi. Vocea Tarjei este şi astăzi una reprezentativă, iar despărţirea de grup a însemnat un declin, nucleul dur al fanilor încă aşteaptă o voce care să se aproprie cât de cât de timbrul acesteia.

Angels Fall First e primul album din cariera trupei şi a fost lansat în 1997. Acesta este compus din 11 piese care au influenţe diverse, inclusiv folk metal sau acustic metal. Nu lipsesc nici influenţele orientale.

Elvenpath deschide albumul şi începe într-o manieră epică. Clapele lui Thomas Holopainen au un rol mai puţin important decât îl au pe restul pieselor. Pe a doua piesă, Beauty and the Beast, acesta e cel care dă tonul. Prima voce care se aude e a lui Emppu Vuorinen. Accesta va purta un dialog cu Tarja.

Cea de-a treia piesă, The Carpenter, face aluzie la Iosif, fără a îi pronunţa numele. Acesta este tatăl vitreg al lui Iisus şi a fost mult timp văzut ca un „încornorat”, un om înşelat de propria soţia care i-a adus un prunc cu un alt bărbat. Societate de atunci era prea puţin tolerantă cu acest lucru, iar el a fost stigmatizat pentru că a avut curajul să o ierte. „Who are you ? Man condemned to shine a salvation trought the centuries. Why ? Was the wine of the grail to sour for a man to drink”. Dacă nu mă înşel, piesa asta a dat primul videoclip al trupei.

Următoarea piesă, Astral Romance, este una echilibrată din toate punctele de vedere. Nu este nici prea hard, nici prea soft.

Cea de-a cincea melodie este cea care dă numele albumului. Începe cu ritmuri acustice în care timbrul vocal al Tarjei iese foarte mult în evidenţă. Continuă în aceeaşi manieră. Starea de linişte e întreruptă de următoarea piesă, Tutankamon, care nu e nici ea prea alertă, însă are influenţe orientale, mai mult din zona Egiptului. Lesne de înţeles de ce.

A şaptea melodie, Nymphomaniac Fantasia, revine la stilul lent care e întrerupt din când în când. Ultimele două melodii sunt Know Why the Nightingale Sings şi Lapi (patru piese care însumează puţin peste nouă minute). Acestea sunt completate cu două piese bonus: A Return to the Sea şi Once Upon a Trubadour.

La înregistrarea acestui album au participat cei patru membrii fondatori ai trupei cărora li s-a alăturat şi Esa Lehtinen cu flautul.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *