Noaptea Teatrului Tânăr va avea loc pe 27 noiembrie

534

Cea de-a doua ediţie a Nopţii Teatrului Tânăr se va desfăşura la Excelsior pe 27 noiembrie. Veţi avea astfel o porţie consistentă de teatru gratuit. Spectacolele vor dura între 17:30 şi 2:00 iar pe scenă vor urca, alături de câteva trupe de liceu, Marcel Iureş şi Ana Maria Guran, pe care o puteţi vedea recent în filmul Lumea e a mea.

Ediţia de anul acesta îşi propune să fie o punte de dialog între generaţii. Noaptea Teatrului Tânăr este un eveniment creat pentru tinerii bucureşteni, o replică a Festivalului Ideo Ideas, şi are ca scop stimularea apetitului cultural în rândul celor tineri. Ce e important de reamintit – vorbim de teatru gratuit.

Evenimentul este sprijinit şi de platforma culturală BRD, Scena 9 care are un site interesant, pe care vă invit să intraţi. Adresa e simplă – scena9.ro. Veţi găsi interviuri interesante cu oameni importanţi, implicaţi în lumea teatrului.

Program Noaptea  Teatrului Tânăr 2015

Prima piesă începe la ora 18:00 şi durează cam două ore. Se numeşte The History Boys.Poveşti cu parfum de liceu. Este un spectacol profesionist despre viaţa de pe coridoarele liceului. Stilul nonconformist al elevilor intră în contradicţie cu noua „viziune vestimentară” a directorului. Vorbim de o comedie care reaprinde acel conflict între generaţii pe care evenimentul, în sine, vrea să îl stingă.

Pisica Verde este a doua piesă a serii şi va începe la 21:30. Aceasta va fi jucată de trupa Amprente din Braşov. Vom descoperi povestea a şase adolescenţi ce trăiesc într-un orăşel muncitoresc în care viaţă lor intră într-un cerc banal din care lipseşte atenţia părinţilor. Tinerii trăiesc în lumea lor care se învârte în jurul şcolii şi a clubului în care îşi petrec nopţile.

Trupa Păr Ras din Baia Mare va intra pe scenă de la ora 23:10 cu spectacolul Inspir S-Expir, iar de la 1:15, trupa As din Bucureşti ne va prezenta Almost.Mâine.

Între spectacole, Marcel Iureş şi Ana Maria Guran, studentă în anul II la UNATC şi actriţă în Lumea e a mea, vor ţine scurte discursuri.

Marcel Iureş este unul dintre actorii români foarte apreciaţi în afară şi a jucat în filme foarte populare, precum Mission: Imposible cu Tom Cruise, Goal sau Piraţii din Caraibe cu Johny Depp.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *