El este noul actor ce îl va interpreta pe Spider-Man

509

După lungi căutări, cei de la Sony Pictures şi Marvel au căzut de acord asupra noului actor ce îl va juca pe Spider-Man, după ce până acum a existat certitudinea că Tobey Maguire nu îl va mai interpreta pe celebrul super erou pentru că în viziunea producătorilor acesta are trebui să fie un adolescent. În presă se zvonea că favorit pentru acest rol este Mateus Ward, care prinsese un rol în serialul Criminal Minds.

În timp ce se căuta actorul principal, se căuta şi regizorul. Cei doi au fost anunţaţi în urmă cu câteva ore. Spider-Man va fi jucat de Tom Holland iar regia îi va aparţine lui Jon Watts. Lansarea producţiei este stabilită pentru 28 iulie 2017, iar în momentul de faţă se caută şi ceilalţi actori.

Pentru alegerea lui Tom Holland a contat foarte mult interpretarea din The Impossible şi In The Heart of the Sea, care e programat pentru luna decembrie a acestui an şi în care joacă alături de Cillian Murphy şi Chris Hemsworth. A mai jucat în How I Live Now, Wolf Hall, Billy Elliot the Musical Live, Pilgrimage şi Backcountry.

În cursa pentru acest rol au mai fost Asa Butterfield, pe care probabil îl ştiţi din Hugo, Charlie Plummer şi Mateus Ward, pe care mulţi îl vedeau deja noul Spider Man.

Cine e Tom Holland

Este un actor britanic de numai 19 ani care trăieşte împreună cu părinţii săi şi cei trei fraţi mai mici. Are o pasiune pentru dans, care împreună cu cea pentru actorie, i-au adus un rol în musical-ul Billy Elliot.

Acel film se pare că nu a contat pentru obţinerea rolului din Spider-Man însă la numai două luni distanţă i-au adus un rol in The Impossible care după cum ne spun cei de la Sony Pictures şi Marvel le-a atras atenţia.

Deşi calităţile de dansator, în primul rând, i-au adus prezenţa în mas media britanică, rolul din The Impossible l-a propulsat în atenţia presei din Los Angeles şi din Statele Unite ale Americii, conturându-i portretul de viitor star al cinematografiei. Regizorul cu care a lucrat nu a încetat să îl laude spunând că e un actor talentat şi un caracter deosebit.

Nominalizările la premiile cinematografice au început să curgă în decembrie 2012, însă nu au fost suficient de importante pentru a îl aduce în atenţia publicului larg. Probabil că nici rolul din Spider-Man nu îi va aduce vreun Oscar pentru că acest gen de filme nu intră în atenţia Academiei Americane de Film decât, cel mult, la categoriile tehnice precum efecte speciale sau imagine.

Făcând însă o analogie cu Tobey Maguire, americanul l-a jucat pe Spider-Man prima dată în 2002, pe când avea în jur de 27 de ani. Deşi avea mult mai multe filme la activ, nici unul nu intrase în atenţia criticilor de film. Abia după ce a jucat cel de-al treilea film din serie, a primit un rol în Brothers şi a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun actor însă nu a prins o nominalizare la Oscar pe care o merita din plin.

Rolul din Spider-Man e în opinia mea o capcană. Te poate propulsa însă te poate fixa în condiţia de actor mediocru, cum a fost cazul lui Maguire. Până să văd Brothers, şi eu am crezut că nu poate duce un rol complex, însă după ce l-am văzut în acel film, rămân la părerea că în 2010 merita Oscarul.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *