Manarola

Numărul turiştilor în Cinque Terre va fi limitat la 1.5 milioane

515

Italia plănuieşte să limiteze numărul turiştilor ce vor veni în această vară în una dintre cele mai vizitate locaţii de coastă din Europa. E vorba de Cinque Terre, ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO şi care e cunoscută pentru stâncile abrupte, marea albastră şi casele extrem de colorate. Motivul ar fi creşterea riscului de prăbuşire stâncilor şi de eroziune a litoralui, din cauza autocarelor şi al navelor de croazieră.

Anul trecut în zonă au sosit aproximativ două milioane şi jumătate de turişti care au vizitat cele cinci sate mici, pescăreşti, conectate între ele prin cărări înguste. Anul acesta numărul lor se va reduce la aproximativ 1.5 milioane iar pentru a controla fluxul va fi introdus un sistem online de cumparare a tiketelor. Turiştii îşi pot cumpara din timp biletul şi pot vedea cât de aglomerată e zona.

Acest sistem ne va ajuta să nu ne trezim că venim tocmai din Asia, să zicem, ca să vedem zona şi să constatăm că nu mai sunt bilete. Această situaţie nu ar fi tocmai plăcută. Fiecare zi are alocat un număr de bilete şi odată ce acesta e atins numărul ticketelor nu va fi suplimentat.

Cinque Terre este o porţiune de teritoriu din Riviera Italiană, undeva în nord-vestul Italiei continentale, deasupra insulei Corsica, în regiunea Liguria. Aceasta cuprinde localităţile Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola şi Riomaggiore.  

Cea mai fotografiată porţiune din Cinque Terre este cea din imaginea de mai sus. Dacă v-aţi întrebat în ce sat se află acea stâncă o să aflaţi răspunsul acum. E vorba de Manarola care s-ar putea să fie cea mai veche localitate din cele cinci. Biserica San Lorenzo de aici a fost construită în 1338. Principala ocupaţie a localnicilor este turismul şi pescuitul. O altă ocupaţie importantă este legată de producţia de vin. Aici se produce mândria locală numită Sciacchetra.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *