O călătorie spre centrul Pământului – repovestire după romanul lui Jules Verne

796

Jules Verne a publicat romanul O călătorie spre centrul Pământului în 1864 și de atunci s-au făcut numeroase filme sau desene animate după aceasta.

L-am citit cu foarte mulți ani în urmă și îmi aduc aminte că era un roman gros, cu coperți cartonate. Kathleen Olmstead are meritul de a repovesti în doar 160 de pagini ceea ce a scris Jules Verne în urmă cu peste un secol și jumătate în mult mai multe pagini.

Maniera de scris este una lejeră și directă, fără prea multe figuri de stil. În orice caz, nici Jules Verne nu avea un stil de scris foarte diferit, doar că el nu era forțat să comprime totul într-un număr fix de pagini.

În carte aflăm povestea unui reputat profesor și a nepotului său care descoperă un mesaj criptat. După ce îi înțeleg sensul aceștia decid să se îndrepte spre un vulcan din Islanda pentru a porni prin interiorul lui spre centrul Pământului. Cei doi pornesc în această călătorie spre necunoscut împreună cu un ghid islandez.

”Povestea lor captivantă este și o înduioșătoare istorisire despre curaj, loialitate și dragoste (…) Hans se arată a fi loial chiar dacă și-ar fi putut părăsi de mult tovarășii de drum, iar Axel găsește prilej, chiar și în cele mai negre împrejurări, să se gândească la iubita lui, Grauben, și la dragostea care îi leagă” se arată într-un fragment aflat pe spatele primei coperți.

Ca o concluzie, cartea este ușor de citit de către cei mici datorită manierei în care e scrisă dar și a modului cum a ieșit din tipar. Nu e deloc grea și poate fi cuprinsă ușor în mână de cei mici.

Editura: Curtea Veche An: 2014 Pagini:160 Copertă: Broșată Format: 13,5×19 ISBN: 978-606-588-662-9
3 thoughts on “O călătorie spre centrul Pământului – repovestire după romanul lui Jules Verne

  1. Adrian Chis

    Are doar 160 de pagini!? Nu stiu de ce am impresia ca parca avea mult mai multe atunci cand am citit-o, cand eram mic. A trecut mult de atunci si e posibil sa ma insel.

  2. Redacția Post author

    Cartea nu este scrisa de Jules Verne ci este rescrisa dupa cartea acestuia. E adevarat ca are mai putine pagini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *