Padina Fest 2015. Cine va cânta!

427

În contextul în care un alt festival important al acestei luni a fost anulat, iar altul a fost reconfigurat pentru că trupe precum Dream Theatre şi-au anulat prezenţa în ultimul moment, festivalul de pe platoul Padina din Munţii Bucegi va ajunge anul acesta la cea de-a şasea ediţie.

Prima ediţie a avut loc la începutul lunii septembrie a anului 2010. Intrarea a fost gratuită atunci iar participanţii au putut asculta artişti precum Ţapinarii, Les Elephantes Bizares, Omul cu Şobolani, Kumm, Toulouse Lautrec sau Şuie Paparude. Cam acestea au fost principalele trupe ce au cântat atunci.

Anul acesta vor cânta Alternosfera, Luna Amară şi Firkin, însă de data aceasta trebuie să plătiţi bilet. Preţul nu este însă foarte mare. Biletul pentru prima zi costă 15 lei, iar cel pentru a doua sau a treia zi costă 35 de lei. Abonamentul pentru tot festivalul costă 70 de lei.

Festivalul de la Padina se va desfăşura între 23 şi 26 iulie la 1500 de metri altitudine în Munţii Bucegi şi are printre ţeluri promovarea munţilor şi a turismului montan, ridicarea gradului de educaţie montană şi ecologizarea zonei cu scopul de a conserva patrimoniul natural. În acest scop, participanţii trebuie să respecte cateva reguli pe care le găsesc pe site-ul evenimentului, padinafest.ro.

Pe lângă cele trei trupe amintite mai sus, la ediţia aceasta vor mai cânta Şue Paparude, Robin and the Backstabbers, Firma, Nişte Băieţi, Naked şi The Perfect Dundies.

Aparent, Firkin ar fi numele mai puţin cunoscut pentru publicul român. Trupa s-a înfiinţat în 2008 în Ungaria şi a strâns deja peste 400 de concerte în peste 11 ţări. Genul muzical abordat este celtic folk.

Activităţi la Padina Fest 2015

Participanţii la festival pot folosi tirolienele clasice sau megatiroliana, de două ori mai înaltă şi mai lungă. Echipament e pentru toată lumea, indiferent de vârstă. A fost amenajat şi un Adventure Park şi puteţi participa la o cursă cu obstacole.

Pentru ziua de 25 iulie a fost programat un maraton în Bucegi, pe direcţia Omu. Trebuie să alergaţi de pe platoul Padina, până la vârf şi înapoi. Există şase astfel de competiţii, în funcţie de sex şi grupa de vârstă.

Dacă nu vreţi să aventuraţi atât de departe, puteţi închiria o bicicletă şi să vă faceţi propriul vostru traseu prin împrejurimi. De data asta nu în regim competiţional ci doar pentru a cunoaşte şi a vă destinde.

Cei pasionaţi de căţărări au la dispoziţie atât un panou cât şi o stâncă pe care pot practica alpinismul, supravegheat şi cu echipament de protecţie pus la dispoziţie de organizatori.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *