Acasă Turism Europa Pădurea Spirală din Germania

Pădurea Spirală din Germania

211
0
DISTRIBUIȚI
Padurea Spirala Germania
maison-monde.com

Pădurea Spirală nu este un monument vegetal, aşa cum aţi putea crede, ci un complex rezidenţial din oraşul german Darmstadt, construit în anii 90, gândit de artistul austriac Friedensreich Hundertwasser şi implementat de arhitectul Heinz M. Springmann, al cărui nume pare a fi predestinat unei astfel de capodopere.

Construcţia a fost finalizată în 2000 de compania Bauverein Darmstadt şi vă spun cu sinceritate că dacă aş avea bani, aici ar putea fi unul din locurile în care aş locui măcar o lună pe an. Ai senzaţia că te afli într-o lume de basm însă cei care deja locuiesc acolo, oameni normali şi nu prinţi sau prinţese, îţi vor atrage atenţia că nu trăieşti în imaginar ci în lumea reală.

Unde se află Darmstadt

Oraşul este situat în jumătatea de sud a Germaniei, la nord de Bavaria şi relativ aproape de graniţa cu Franţa, undeva pe aceeaşi paralelă cu Belgia şi Elveţia. Dacă nu aţi reuşit să îl reperaţi, căutaţi pe hartă Frankfurt am Maine.

Pădurea Spirală nu este singura construcţie de acest gen din această urbe, intens colorată şi cu forme neobişnuite. Capela Rusă este la fel de frumoasă. Bineînţeles că obiectivele turistice nu se reduc aici, însă nu le voi enumera pentru că nu acesta este scopul articolului.

Pădurea Spirală

Waldspirale, aşa cum e numit complexul în limba germană, nu este doar un loc în care estetica se întâlneşte cu desăvârşirea ci unul în care e omagiată natura. Pe acoperiş sunt plantaţi numeroşi copaci.

În complex au fost construite 105 apartamente, o parcare şi un chioşc. Clădirea este concepută în formă de U iar în interiorul ei este un spaţiu de joacă şi un lac artificial. În partea de sus există un bar şi o cafenea care îţi fac atât dimineţile cât şi serile deosebite.

Cine a spus că frumuseţea e sinonimă cu simetria s-a înşelat amarnic. Aproape nimic aici nu e simetric şi totuşi e atât de frumos. Din cele peste 1000 de ferestre nici una nu e identică cu celelalte. Nici macăr mânerele nu seamănă. Clădirea are 12 etaje.

Cel care a gândit această minunăţie a fost un ecologist convins. Vegetaţia de pe acoperiş nu are doar rol estetic ci reduce efectul de seră şi izolează termic clădirea.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ