Peter Pan – Repovestire după romanul lui J.M. Barrie

663

Peter Pan este un personaj creat de scriitorul scoțian J. M. Barrie și a apărut prima dată în 1902 în The Little White Bird. Nu am citit nici un roman scris de acest autor astfel încât nu pot face o comparație între stilul să de scris și cel al Taniei Zamorsky, cea care rescrie povestea lui Peter Pan, publicată de Curtea Veche în colecția Cărțile copilăriei.

La fel ca și celelalte cărți din această colecție, Peter Pan e un volum de 160 de pagini care poate fi folosit fără probleme în scop pedagogic. La finalul poveștii găsim 10 întrebări care stimulează imaginația și îi ajută pe copii să analizeze textul.

Cartea este scrisă într-un stil ușor de înțeles de copiii de toate vârstele. Nu conține arhaisme sau neologisme și nici prea multe metafore sau figuri de stil. În acest volum cei mici se pot întâlni cu personaje precum căpitanul Hook, Tinker Bell sau Tootles.

Ca și celelalte cărți din colecția Cărțile copilăriei, Peter Pan este un volum recomandat de Familia Regală a României. ”Părinți, aduceți cartea aproape de copiii voștri! Așa cum au nevoie de iubire, de soare și de familie, cei mai mici români au nevoie de cărți, pentru a se întregi, ca oameni”, este o parte din mesajul semnat de Principele Radu al României.

Editura: Curtea Veche An: 2014 Pagini:160 Copertă: Broșată Format: 13,5×19 ISBN: 978-606-588-712-1
3 thoughts on “Peter Pan – Repovestire după romanul lui J.M. Barrie

  1. Romina

    Din cate stiu eu, personajele din aceasta carte se regasesc intr-un desen animat de pe Disney Junior care se numeste Jake si Piratii de nicaieri. Nu stiu daca am gresit numele insa stiu ca sunt desenele preferate ale copilului meu. Multumim pentru recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *