Jurassic World

Jurassic World 2015

637

Jurassic World este unul dintre filmele cu cele mai mari bugete de producţie din 2015 şi asta se vede prin calitatea imaginilor, prin numărul imens de figuranţi cât şi prin efectele speciale. Bugetul de aproximativ 150 de milioane de dolari, dacă suma e adevarată, a fost uşor de multiplicat în doar câteva săptămâni şi doar în Statele Unite ale Americii.

În acest moment, după unele statistici, este al treilea film ca încasări din toate timpurile, fiind depăşit doar de Titanic şi Avatar. Filmul a încasat peste un milliard şi jumatate de dolari deja şi încă se taie bilete în sălile de cinema.

Acesta atrage adolescenţii şi copiii prin efectele speciale impresionante. Dinozaurii şi celelalte specii preistorice par reale. Nu ar trebui să fiţi suprinşi dacă unii copii vor crede mult timp de aici încolo că animalele există, mai ales dacă vor vedea filmul 3D.

Jurassic World impresionează şi prin tehnologie, holograme sau prin peisajele superbe surprinse pe platourile de filmare din Hawai, California sau Lousiana. Nu ştim însă cât e meritul naturii şi cât e cel al efectelor speciale.

Jocul actoricesc este unul bun în sensul că actorii nu îşi trădează meseria însă nici nu devin “memorabili”. Rolurile principale sunt jucate de Chris Pratt şi Bryce Dallas Howard. Mi-a atras însă atenţia Irrfan Khan, actorul Indian ce îl joacă pe Simon Masrani, directorul parcului de distracţii. Acesta apare doar în prima jumătate a filmului, punctându-se astfel şi la capitolul marketing – piaţa din India a fost bifată. E interesantă declaraţia acestuia că nu a avut bani să îşi cumpere bilet la primul film Jurassic Park din 1993.

Coloana sonoră este foarte bună, potenţând teama şi misterul, însă muzica se rezumă la cea clasică de film, fără versuri şi fără a sesiza că există, chiar dacă o auzi pe toată durata filmului.

Scenariul este bun însă e făcut pentru publicul preocupat mai mult de formă decât de substanţă. Ca atare, puteţi fi unii dintre aceia cărora vizionarea le va rămâne mult timp în cap, ca fiind una pozitivă, sau puteţi fi unii dintre cei dezamăgiţi pentru încă două ore irosite.

Filmul este regizat de Collin Trevorrow, fără prea multă experienţă însă a dovedit că uneori aceasta nu este necesară.

Sinopsis Jurrasic World. Ambiţia lui Claire, directorul parcului de distracţii, de a creşte vânzările prin noi atracţii turistice, este speculată de o echipă de cercetători ce ascund un plan secret. Aceştia creează un dinozaur ce reuşeşte să scape din captivitate şi să pună în pericol nu doar ecosistemul ci şi miile de turişti, printre care se află şi nepoţii lui Claire.

Claire face tot posibilul pentru a pune capăt dezastrului, cerându-i ajutorul lui Owen, un dresor de dinozari, pe care îl detestă dar de care (ce credeţi!?) ajunge să se îndrăgostească de el. Oare sentimentul e reciproc!? 😀

An: 2015 IMDb: 7,3 Regie: Collin Trevorrow Cu: Chris Pratt şi Bryce Dallas Howard Gen: acţiune, aventuri, SF, thriller Ecran: 3D Durată: 130 de minute.

Următorul film din serie e anunţat pentru 2018. Nu ştim însă prea multe despre el. Chris Pratt şi B. D. Howard vor juca în continuare, iar Collin Trevorrow va scrie scenariul împreună cu Michael Crichton. Cel din urmă a mai scris scenariile pentru Jurassic Park din 1993, The Lost World: Jurassic Park din 1997, Jurassic Park III şi pentru filmul de anul acesta.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *