rio

Rio (2011)

910

Blue este un papagal crescut în confortul unei librării, necunoscând niciodată lupta pentru supravieţuire dusă de celelalte înaripate aflate în libertate.

Toată viaţa lui ia o întorsătură ciudată când în librăria în care lucra Linda intră un ornitolog interesat de a-l împerechea pe Blu cu Jewel pentru a le perpetua specia – cei doi fiind singurii din specia lor. Dar pentru a o întâlni pe Jewel, Blu şi Linda trebuie să ajungă în Rio de Janeiro în perioada faimosului carnaval.

La polul opus, Jewel adoră libertatea şi după ce e prinsă, încearcă să facă tot posibilul să scape din captivitate. După ce îl întâlneşte pe Blu, îl implică pe acesta în planurile sale dar nu fac decât să ajungă în mâinile unui om rău care încearcă să îi vândă unor oameni bogaţi. Reuşesc să scape de la acesta dar legaţi unul de altul, iar Jewel realizează că Blu nu ştie să zboare din cauza faptului că toată viaţa lui a stat captiv.

Opinie Rio

Rio” e un film plăcut pe care îl poţi vedea fără probleme în familie. E pe alocuri amuzant şi deloc plictisitor. Dacă vă plac papagalii sau păsările cu un colorit deosebit, aveţi încă un motiv în plus să îl vedeţi.

Scenariul „curge” cumva uniform în sensul că eşti la fel de interesat de animaţie pe tot parcursul ei. Nu eşti mai mult sau mai puţin interesat de film la începutul lui decât spre final.

Personajele sunt create în aşa fel încât să te ataşezi foarte repede de ele iar vocile din spatele lor sunt calde şi foarte normale, deloc subţiate cum se întâmplă în majoritatea desenelor animate.

An: 2011 IMDb: 7,0 Regia: Carlos Saldana Voce: Anne Hathaway Gen: animatie, aventuri, comedie, familie Premii: nominalizat la Oscar pentru cel mai bun cântec original
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *