Rock the Kasbah (2015)

821

Rock the Kasbah este un film catalogat a fi o comedie muzicală însă e mai degrabă un film motivațional, cu mai multe accente dramatice decât comice, neputând fi încadrat sub nici o formă în zona musicalurilor clasice.

Putem spune că este un film care nu strălucește din punct de vedere al locațiilor, dar care are o distribuție foarte bună și un scenariu mai mult decât decent. Nu simți că îți pierzi timpul cu el, dar nu poți spune nici că este un film care să reprezinte un reper.

Regia îi aparține lui Barry Levinson, care a câștigat Oscarul și Ursul de Aur cu Rain Man, în 1989. A mai avut o nominalizare la Oscar pentru regie și alte trei nominalizări pentru scenariu, iar lista premiilor și a nominalizărilor nu se oprește aici. În ultimii ani nu a mai reușit să regizeze vreun film care să rămână în memoria colectivă, chiar dacă unele sunt reușite.

În Rock the Kasbah joacă Bill Muray, Kate Hudson, Bruce Willis și Zooey Deschanel, astfel că în privința distribuției nu sunt prea multe lucruri negative de comentat.

Din anumite puncte de vedere putem spune că filmul este unul feminist, chiar dacă nu avem o femeie care luptă pentru drepturile sale. Paradoxal, putem spune că are și o doza de misoginism pentru că unul dintre personajele importante este o femeie care își vinde corpul soldaților din Afganistan, iar filmul nu tratează acest aspect ca pe o problemă ci ca pe un lucru care se întâmplă cu o oarecare normalitate.

Sinopsis Rock the Kasbah. Rickie Lanz este un impresar care a avut candva succes, iar acum impresariază artiști ”din eșalonul secund”, ca să ne exprimăm oarecum elegant. Aduce un astfel de artist în Afganistan pentru a susține un concert în fața soldaților care mențin pacea în regiune.

Ajuns în Afganistan, întâmplător, descoperă o tânără extrem de talentată, al cărei talent nu e cunoscut celor din jur pentru că se ascunde. Pe lângă faptul că trăiește într-o țară în care drepturile femeilor sunt limitate, aceasta face parte dintr-o familie ultraconservatoare, care refuza din start orice progres al societății.

Ricki descoperă de asemenea un concurs televizat de talente și încearcă să o convingă pe tânără să participe, chiar dacă la aceasta nu participă decât bărbații. Acesta duce practic două lupte de convingere. În primul rând încearcă să convingă familia tinerei să le arate tuturor talentul pe care îl are. În al doilea rând, acesta încearcă să îi convingă pe organizatorii emisiunii să îi permită unei femei să participe.

An: 2015 IMDb: 5,5 Regie: Barry Levinson Cu: Bill Murray, Bruce Willis, Zooey Deschanel, Kate Hudson Gen: comedie, dramă Durată: 106 minute

Reviews

  • Regie7
  • Scenariu8
  • Locații 5
  • Interpretare9
  • Coloană sonoră7
  • 7.2

    Score

User Rating: 3.8 ( 3 Votes )Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *