Rush

Rush, un film după fapte reale. Povestea a doi campioni de Formula 1!

760

Înainte de a îl vedea, nefiind un împătimit al Formulei 1, Rush mi s-a părut a fi un film submediocru, făcut cu un buget mic şi actori modeşti. Din fericire m-am înşelat şi pelicula m-a împins să apelez la domnul Google pentru a afla cine au fost în realitate James Hunt şi Nicki Lauda, pentru că vorbim de un film făcut după fapte reale.

Probabil veţi trece şi voi prin aceeaşi experienţă dar vă asigur că producţia celor de la Cross Creek Pictures e extrem de reuşită şi nu cred că greşesc dacă spun că e unul dintre cele mai bune filme despre sporturile cu motor care s-au făcut vreodată. Are suficient suspans chiar dacă finalul poate fi anticipat.

Rush ne pune pe ecran rivalitatea sportivă, dusă uneori la extrem, dintre doi campioni ai Formulei 1, diferiţi din aproape toate punctele de vedere.

James Hunt este un tip carismatic căruia îi place să trăiască şi dincolo de viaţa sportivă, pe când Nicki Lauda este antipatic şi rigid. Acesta vede competiţia într-un mod profesionist, nelăsând loc neprevăzutului. Îşi calculează atent fiecare pas şi ia în serios orice detaliu care l-ar putea ajuta să ajungă în frunte, făcând uneori sacrificii enorme, atât financiare cât şi umane.

Din păcate pentru el, neprevăzutul nu poate fi ocolit de fiecare dată, iar entuziaştii precum James Hunt pot profita din plin.

Cei care vor urmări filmul, vor avea ocazia să descopere un sezon de Formula 1 uimitor, cel din 1976, în care cei doi au fost eroii principali. Deşi se spune că dintr-o competiţie rămâne doar statistica, producătorii acestui film trebuie felicitaţi pentru că au repus pe tapet această poveste şi au readus în atenţia noastră detaliile acelui sezon şi a cursei de la Nurburgring.

O altă cursă care vă va ţine cu sufletul la gură este cea din Japonia, ultima din acel sezon fenomenal, în care Lauda conducea în clasamentul general cu doar trei puncte în faţa lui Hunt, devenind astfel decisivă pentru câştigarea titlului de campion.

Vă sfătuiesc să aflaţi câştigătorul urmărind filmul şi nu căutând pe net! Recunosc că şi eu sunt tentat să aflu povestea unui film făcut după fapte reale din alte surse decât din peliculă. Asta mai mult pentru a vedea cât a păstrat regizorul din povestea originală.

An: 2013 IMDb: 8,2 Regia: Ron Howard Cu: Chrish Hemsworth, Daniel Bruhl şi Alexandra Maria Lara Gen: acţiune, biografic, dramă, sport Premii: două nominalizări la Globul de Aur, trei nominalizări şi un premiu BAFTA pentru cel mai bun montaj Durata: 123 de minute.




One thought on “Rush, un film după fapte reale. Povestea a doi campioni de Formula 1!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *