Acasă Turism Europa Sardinia

Sardinia

212
0
DISTRIBUIȚI

În ciuda originii sale geologice antice, Sardinia si-a păstrat propria prospețime, a captat privirile și admirația multora de-a lungul secolelor. Aceștia au fost atrași de poziția geografică, în inima vestului Mediteranei. A fost străbătută de fenicieni, apoi de cartaginezi, romani, bizantini, spanioli si piemontesi.

Sardinia este plasată între două dintre cele mai mari insule din Marea Mediterană, între Sicilia și Corsica, în partea vestică a Italiei continentale. Mulți o percep ca fiind sora geamănă a ultimeia. Corsica este însă teritoriu francez, iar Sardinia aparține Italiei.

Cum ajungem în Sardinia

Având în vedere dimensiunea mare a insulei, în Sardinia există mai multe aeroporturi astfel încât puteți veni cu avionul. Puteți ateriza pe aeroporturile din Cagliari sau Olbia ori pe Alghero Sardinia. De asemenea, nu trebuie ignorate aeroporturile din vecinatate, cum ar fi cele din Corsica.

Dacă veniți cu mașina, puteți lua feribotul din Italia continentală. Pornind pe coasta mediteraneană a Italiei, de la nord la sud, puteți lua un vas catre Sardinia din Genoa, Livorno, Piombino, Civitavecchia sau Napoli.

Cuțitele ”leppe”

Bine cunoscutele ”leppe” sau cuțitele tradiționale ce se pliază din oțel sunt mult apreciate și căutate de către colecționari precum și de vânători.

Sardinia, bogată în depozite de metal, a descoperit importanța ”instrumentelor de tăiere” și producția lor încă din epoca de bronz. Productivitatea cuțitelor a început să se diminueze după Al Doilea Război Mondial. Ulterior a început să crească cererea pentru acest tip de cuțit, special creat cu tehnici tradiționale.

Noua abordare a făcut din cuțitul comun un obiect de artă și a corespuns unei cereri mai mare. Instrumentul modern a inceput să fie creat atât prin tehnica tradițională, dar de asemenea și prin mai multe tehnici moderne cum ar fi ”ștergerea”.

Mânerul, de exemplu, poate fi făcut din corn de oaie sau din corn de bivol, chiar și în sidef, cu inelul din aur sau argint și lama din oțel de damasc.

Astăzi, acest tip de măiestrie a atins expresia artistică, demonstrând aromă estetică. Concentrate mai ales în provincia Nuoro și în sudul insulei, cuțitele sunt recunoscute prin caracteristicile lor distinctive, devenind asociate anumitor părți ale insulei, după stil sau forma lamei ori a mânerului.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ