Schimbarea, de Nic Ularu

636

„Schimbarea” este una din piesele care au avut premiera în debutul noii stagiuni a Teatrului Naţional din Iaşi. Scenariul este realizat de Nic Ularu, care s-a inspirat din texte de Kafka sau Daniil Harms. Tot el este regizorul, fiind ajutat de Ivona Lucan, în calitate de asistent de regie.

Acesta a recunoscut că s-a inspirat din creaţiile celor doi scriitori pentru că se află printre preferaţii lui şi a dorit să aducă ceea ce îi defineşte pe ambii, viziunea grotescă şi tragicomică a realităţii, într-un singur loc, pe scena Teatrului Naţional din Iaşi.

Nu e dificil să îţi dai seama că noţiunea de justiţie în România capătă înţelesuri şi scopuri diferite în funcţie de interesele şi aşteptările celor care o „invocă” indiferent de moment şi situaţie – de politicieni în faţa televizorului, de oameni simpli în faţa halbei cu bere etc. Fiecare cetăţean al acestei ţări are impresia că cunoaşte acest fenomen şi se avântă în a face „judecăţi de valoare”.

Se poate observa cu câtă uşurinţă se folosesc termeni ce nu sunt înţeleşi, precum „prezumţia de nevinovăţie” sau „libertatea de exprimare”. Toate acestea şi multe altele fac din talk show-urile politice adevărate spectacole kafkiene, pentru care nu trebuie să plăteşti bilet, făcând concurenţă neloială teatrelor din ţară.

Acest lucru e speculat de Nic Ularu în „Schimbarea”, care a avut deja premiera luna aceasta. Puteţi vedea câteva imagini în trailer-ul de mai jos.

În piesă joacă Ada Lupu, Doru Aftanasiu, Puşa Darie, Haruna Condurache, Cosmina Panaite, Constantin Puşcaşu, Miriam Leon şi Ilina Andreea Celmare.

Următorul spectacol va avea loc pe 4 octombrie în Sala Teatru la Cub, începând cu ora 19:00. Biletele costă puţin peste 30 de lei, în funcţie de locul din care sunt cumpărate. Pe eventim.ro costă 35,20 de lei, iar dacă le cumpăraţi de la casa de bilete a teatrului veţi scoate din buzunar 32 de lei. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de reduceri.

Pentru următoarele reprezentaţii, urmăriti site-ul teatrului!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *